Prikaži najnovije vesti
ugovor, foto Shutterstock
Krivične prijave protiv troje Subotičana

PREVARANTI: Obećali ljudima posao, pa ih opljačkali za 3,3 miliona

Crna Hronika 3

Žrtvama nudili zaposlenje u Kulturnom centru, pozivajući se na Ministarstvo kulture

SUBOTICA - Subotička policija podnela je juče krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su prevarile 13 osoba i na taj način stekle protivpravnu imovinsku korist višu od 3,3 miliona dinara.

Kako se navodi, sumnja se da su oni 2014. i 2015. godine lažnim oglašavanjem i predstavljanjem doveli u zabludu 13 osoba iz Subotice nudeći im zaposlenje u Kulturnom centru u Subotici, koji bi trebalo da otvore kao deo Ministarstva kulture i informisanja.

Oštećeni su za obuke i licence, koje su im, navodno, potrebne za dalji rad, bili u obavezi da uplate po dve hiljade evra, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja podnelo je početkom juna krivičnu prijavu protiv udruženja građana Sub-medija iz Subotice zbog sumnje da su falsifikovali pečat Ministarstva i izvršili prevaru. 

Ministarstvo je demantovalo i da je dodelilo podršku Sub-mediji u toku 2015. godine, što su predstavnici tog udruženja ranije navodili.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici podneta je krivična prijava kojom se Sub-medija tereti za lažno predstavljanje, falsifikovanje isprave i prevare, objavio je u junu ove godine Vojvođanski istraživačko-analitički centar.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir