PREVOZILI OSMORICU KOSOVARA: Dvojica državaljana Srbije uhapšena zbog ilegalnog ulaska u Hrvatsku
Foto: Profimedia

Među ilegalcima bili i maloletnici

PREVOZILI OSMORICU KOSOVARA: Dvojica državaljana Srbije uhapšena zbog ilegalnog ulaska u Hrvatsku

Crna Hronika -

PAZIN - Hrvatska policija je danas saopštila da je okončala kriminalističku istragu nad dvojicom državljana Srbije jer su prevozili osam lica sa Kosova koja su ilegalno ušla u Hrvatsku.

Kako se navodi u saopštenju policije istarske županije, 3. novembra oko 11:35 sati kod Cerovlja je zaustavljen putnički automobil "pežo", srpskih registarskih tablica, koji je vozio 38-godišnji državljanin Srbije, dok su se u automobilu nalazila četiri stanovnika Kosova, starih 27, 48 i 23 godine, kao i jedan maloletnik.Istog dana, pola sata kasnije, policajci su kod Baderne zaustavili automobil "sitroen", takođe srpskih tablica, koji je vozio 32-godišnji državljanin Srbije, sa još četiri osobe sa Kosova, starih 27 i 32 godine, zajedno sa dva maloletnika.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su stanovnici Kosova nezakonito pešice iz Srbije ušli u Hrvatsku istoga dana u ranim jutarnjim satima, nakon čega su ih preuzela dvojica vozača državljana Srbije, s kojima su i zatečeni na području Istre.

Dvojica državljana Srbije privedena su u pritvorsku jedinicu istarske policijske uprave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima i Zakona o šengenskim granicama, i osumnjičeni za krivično delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Punoletni građani Kosova su proterani iz Hrvatske, dok je maloletnicima izrečen sudski ukor, nakon čega su svi prevezeni do graničnog prelaza Tovarnik, gde je obavljena njihova readmisija u Srbiju, navodi policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track