PRIMALI MITO: Kod sudija nađena veća svota novca

Posle velike akcije BIA i Specijalnog tužilaštva

PRIMALI MITO: Kod sudija nađena veća svota novca

Crna Hronika -

Sudije se terete da su primale mito da bi osuđenima odložile kazne zatvora ili da bi u potpunosti izbegli odlazak u zatvor

BEOGRAD - Gojko Lazarev, predsednik Višeg suda u Šapcu, Dragan Cvetinović, predsednik Osnovnog suda u Loznici, i Olivera Lazarević, sudija Osnovnog suda u Loznici, koji su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito, nisu pružali otpor prilikom privođenja niti su bili iznenađeni akcijom policije, saznaje Kurir.

- Kod nekih od njih pronađene su veće svote novca, a policija je zaplenila dokumentaciju - priča sagovornik iz policije. Sudije se terete da su primale mito da bi osuđenima odložile kazne zatvora ili da bi u potpunosti izbegli odlazak u zatvor.Gojko Lazarev poznat je kao sudija koji je doneo najveći broj presuda o rehabilitaciji u Srbiji, on je oslobodio i žandarme Bogdana Lončara i Milenka Brakovića, koje je pre 65 godina ubio narodni heroj Žikica Jovanović Španac. Sudija Dragan Cvetanović nekada je bio blizak radikalima i po nadimku Vojvoda Stene. Kako saznajemo, Cvetinoviću je juče pozlilo u pritvoru i njemu je ukazana lekarska pomoć.S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track