PRIZNAO ŠVERC 5 KG KOKAINA: Nagodio se sa tužilaštvom za 5 godina robije
Foto: Tanja Stamenković

Uhvaćen na prelazu Preševo

PRIZNAO ŠVERC 5 KG KOKAINA: Nagodio se sa tužilaštvom za 5 godina robije

Crna Hronika -

VRANJE - Više javno tužilaštvo u Vranju uspešno je okončalo istražni postupak protiv osumnjičenog C.A. iz Frankfurta.

Prema navodima Tužilaštva zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga po krivičnoj prijavi Policijske uprave u Vranju od sa osumnjičenim C.A. iz Frankfurta i njegovog branioca, zaključen je sporazum o priznanju krivičnog dela.

FOTO: MUP

Osumnjičeni je početkom aprila ove godine oko 00.45 časova, u putničkom-motornom vozilu marke „Golf GTI“ crvene boje na graničnom prelazu Preševo, prilikom izlaska iz Srbije neovlašćeno prenosio smešu supstance kokain proglašenu za opojnu drogu i tetramisola, u količini od četiri kilograma i 962,90 grama, upakovane u pet paketa oblepljenih selotejp trakom i smeštenih u unutrašnjem delu zvučnika u prtljžniku vozila.

FOTO: MUP

- Javni tužilac i osumnjičeni C.A. iz Frankfurta su saglasni da Viši sud u Vranju na osnovu sporazuma, izrekne kaznu zatvora u trajanju od pet godina, da se od osumnjičenog oduzme smeša opojne droga kokain i tetramisola, u količini od četiri kilograma i 962,90 grama neto mase, koja će se po pravosnažnosti presude uništiti, i prema osumnjičenom se izriče mera bezbednosti oduzimanja putničkog motornog vozila marke „Golf GTI“ crvene boje, saobraćajna dozvola i jedan ključ za startovanje navedenog vozila.

FOTO: MUP

Prema osumnjičenom se izriče mera bezbednosti proterivanje stranaca iz zemlje u trajnju od tri godine, koje se računa od pravosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere- navodi pr Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić.

TEKST I FOTO T.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Kada se tačno vraća zima u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track