PROKLETSTVO: 13 sveća na sahrani zlotvora iz Golupca
Foto: Zorana Jevtić

Baksuzni broj na sahrani masovnog ubice

PROKLETSTVO: 13 sveća na sahrani zlotvora iz Golupca

Crna Hronika -

Božidar Dačić (77) pokopan je juče bez opela na seoskom groblju u prisustvu najuže rodbine, unuk doputovao iz Be~a i organizovao sahranu

GOLUBAC - Šta to uradi, narikale su žene na groblju u Bariču kod Golupca kada su ugledale kovčeg u kom je bilo telo Božidara Dačića (77), koji je u ponedeljak hicima iz pištolja ubio sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla Živkovića, a snaju Goricu teško ranio. Na kraju krvavog pira, Božidar je presudio sebi u dvorištu seoske crkve u Bariču.Dačić je sahranjen juče u prisustvu najuže rodbine na groblju u selu nadomak Golupca. Kovčeg sa njegovim telom dovezen je pogrebnim vozilom direktno iz kapele u Požarevcu. Na groblju u Bariču okupila se najuža Dačićeva rodbina, a nekoliko minuta kasnije stigao je i unuk Mališa. Iako je mladić platio i organizovao sahranu, čini se da nije mogao dedi da oprosti to što je uradio, te je groblje napustio peške pre ukopa.Unuk zanemeo- Ne mogu - kratko je rekao nesrećni mladić kada je jedan od prisutnih rođaka pokušao da ga zaustavi. Brišući suze s lica i pognute glave ostavio je ostale da pokopaju Dačića. Nakon njihovog odlaska, na grobu je ostalo 13 upaljenih sveća.

Podsetimo, Dačić je u ponedeljak u dvorištu porodične kuće najpre ubio sina Miroslava, a zatim teško ranio snaju Goricu. Tokom krvavog pira u porodičnom domu njegova supruga Rada uspela je da pobegne kod rođake. Pomahnitali ubica je potom otišao do šurakove kuće i na kapiji ubio Pavla Živkovića. Monstrum se tu nije zaustavio, već je našao suprugu Radu kod rođake i jednim pucnjem u glavu je ubio. Nakon trostrukog ubistva Dačić se ubio u porti obližnje crkve.Teško ranjena snaja Gorica još je u bolnici i, prema poslednjim informacijama, njeno stanje je stabilno.„Ništa u grob nije poneo“Poznanici porodice Dačić kažu da je masakr koji se dogodio najteže pao unuku Mališi, koji živi i radi u Beču.- Još je u šoku zbog svega. Znao je kakva je situacija u kući, ali nije očekivao ovako nešto. Boža ništa nije u grob poneo, a samo je načinio neopisivu bol unuku Mališi, koga je najviše voleo - kaže komšija.Prema njegovim rečima, Miroslav i Rada biće sahranjeni danas zajedno, na drugom kraju groblja i na oko sto metara udaljenosti od Bože.- Šanse nije bilo da ih sahrane zajedno - rekao je komšija.

Tela dopremljena u kućuDANAS SAHRANA MAJKE I SINAPo običajima tog kraja, tela Miroslava i Rade Dačić dopremljena su juče uveče iz kapele u kuću, kako bi prenoćila i danas u 14 sati će i oni biti sahranjeni. Kako saznajemo, Pavle Živković biće sahranjen sutra u isto vreme.

(FOTO) KRVAVI PIR U BARIČU KOD GOLUPCA: Trostruki ubica Božidar sahranjen bez opela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track