PRONEVERA NOVCA: Katarina Rebrača tvrdi da je kupila dva mamografa
Foto: Zorana Jevtić

Suđenje bivšoj manekenki za proneveru novca

PRONEVERA NOVCA: Katarina Rebrača tvrdi da je kupila dva mamografa

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivša manekenka Katarina Rebrača pred Višim sudom u Beogradu ponovo je odbacila optužbe da je proneverila novac iz humanitarnog fonda za prevenciju raka dojke i pozvala bivšeg gradskog menadžera Bojana Stanojevića da svedoči u njenu korist.

Rebrača je navela da je njena fondacija Institutu za onkologiju i radiologiju donirala 10 miliona dinara za rekonstrukciju prvog sprata, ali da ne zna šta je bilo s tim novcem.

- Ugovor između fondacije i instituta nije postojao, ali mi smo uplatili 10 miliona dinara. Znam da je institut dva puta dobio dozvolu za adaptaciju i sanaciju i obe dozvole su istekle, tako da ne znam šta je bilo s novcem - izjavila je juče u sudu Rebrača. Ona je, podsetimo, ranije optužila direktora instituta Nenada Borojevića, koji je 2012. izvršio samoubistvo, da joj je „namestio hapšenje“ kad je počela da se raspituje šta je s doniranim novcem.Bivša manekenka juče je rekla i da je fondacija koja je nosila njeno ime, na osnovu ugovora potpisanog s Fondacijom B92, nabavila dva mamografa.J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja