PROPAO MITING U CENTRU GRADA: Goluboviću dalo podršku samo 12 pristalica!
Foto: Dragan Kadić

Fejsbuk protest

PROPAO MITING U CENTRU GRADA: Goluboviću dalo podršku samo 12 pristalica!

Crna Hronika -
Ispred prolaza Bezistan prema Terazijama okupilo se nekoliko muškaraca i devojaka, koji s razglasa puštaju muziku i žele da izraze protest jer je Golubović pravosnažno osuđen na osam godina robije za šverc 100 grama heroina

BEOGRAD – Na Trgu Nikole Pašića tačno u podne na protestu od najavljenih 1.000 poštovalaca lika i dela Aleksandra Kristijana Golubovića okupilo se samo njih 12.

Ispred prolaza Bezistan prema Terazijama okupilo se nekoliko muškaraca i devojaka, koji s razglasa puštaju muziku i očekuje se da oni izraze protest jer je Golubović nepravedno osuđen.

Skup obezbeđuju dva policajca.Aleksandar Kristijan Golubović (45), 19. novembra je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog prodaje 100 grama heroina, a njegovi prijatelji najavili su preko Fejsbuka protest.

"Svi ste svedoci farse kojom mi je nameštena ovolika nepravda da bih bio kompromitovan i satanizovan na najgori mogući način", napisao je i Golubović na svom Fejsbuk profilu kada je iz medija saznao da će ipak morati da služi zatvorsku kaznu.

Revoltirani prijatelji odmah su se organizovali u uputili MUP-u najavu protestnog skupa."Aleksandar Kristijan Golubović je dobar čovek kojeg voli omladina, a koji je žrtva jednog pogrešnog sistema. On je proveo mnogo godina u zatvorima, umesto da se njegov potencijal, pre svega intelektualni, fizički, a i moralni, iskoristi u pozitivne svrhe. On je primer deci šta ne smeju da rade", objavljeno je na Fejsbuku u pozivu na protest.

Golubović se, sudeći prema postovima na Fejsbuku, i dalje nalazi u Nemačkoj, kuda je otišao pre izricanja presude.

( Mondo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track