PROSLAVILA GA "SMRDLJIVA PROVALA": U Kikindi uhvaćen dečak koji se uneredio nasred sobe za lekare
Foto: Saša Urošev

Ima 14 godina i 15 teških krađa iza sebe

PROSLAVILA GA "SMRDLJIVA PROVALA": U Kikindi uhvaćen dečak koji se uneredio nasred sobe za lekare

Crna Hronika -

Maloletni Kikinđanin (14) tereti se da je nedavno provalio u Centar za mentalno zdravlje i uneredio se nasred sobe za sastanke lekara i medicinskog osoblja

KIKINDA - Desetak dana od bizarne provalne krađe u kikindskom Centru za mentalno zdravlje, prvoj ustanovi tog tipa u Srbiji, poznato je ko se uneredio nasred sobe za sastanke lekara i medicinskog osoblja.

Policija je uhapsila maloletnika iz tog grada, koji ima samo 14 godina, a zbog sumnje da je izvršio ovo i još četrtnaest teških krađa:

- On je u Centar za mentalno zdravlje ušao kroz polupan prozor. Iako u ustanovi, koja se nalazi u strogom centru Kikinde, postoje toaleti, dečak je iz nekog razloga odlučio da veliku nuždu nasred sobe za sastanke lekara. Pre toga je, nakon premetačine, ukrao oko 1.500 dinara. To je novac koji zaposleni sakupljaju za kafu, vodu i sok. Ukrao je i nekoliko ampula kojima je istekao rok- izjavio je načelnik ove ustanove dr Nebojša Baba.

On je još tada bio na stanovištu da je za sraman postupak odgovorna neka mlađa i nedorasla osoba. Pokazalo se da je bio u pravu. Inače, maloletnik je tokom jula i avgusta provalio u više prodavnica, javnih ustanova i kuća u Kikindi:

- Sem novca, iz poharanih objekata je krao i razne predmete. Oštećenima je pričinio materijalnu štetu od oko 300.000 dinara. Maloletnik je priveden dežurnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu, koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana - potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Dečak je, prema našim saznanjima, jedno vreme bio izmešten iz roditeljskom doma i upućen u Beograd, ali je odatle pobegao, vratio se u rodni grad, i nastavio po starom - da provaljuje i krade.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track