PRVI PUT UBIO SA 15: Petostruki ubica pokušao da pobegne u Zemunu sa 13. sprata!
Foto: MUP

Hapšenje

PRVI PUT UBIO SA 15: Petostruki ubica pokušao da pobegne u Zemunu sa 13. sprata!

Crna Hronika -
Za Milanom Ugarkovićem (32) Viši sud raspisao poternice zbog ubistva Jovice Jankovića 2013, kao i dva ubistva iz 2002. godine

EOGRAD - Milan Ugarković (32) zvani Mali Ugar, sin ubijenog pripadnika „zemunskog klana“ Dragana Ugarkovića Ugara, uhapšen je u subotu ujutru zbog sumnje da je od 2002. do 2013. počinio tri ubistva! Begunac, za kojim je bila raspisana poternica, pokušao je da umakne policiji skokom sa 13. sprata. (?!)- Kad je shvatio da je uhvaćen, pokušao je da iskoči kroz otvoren prozor iznajmljenog stana na 13. spratu u Beogradu, ali su ga pripadnici MUP sprečili u tome - kaže izvor Kurira. Prema njegovim rečima, Ugarković je bio iznenađen kad je video policiju, najverovatnije jer mu je već duže od dve godine, kada je počinio poslednje ubistvo, polazilo za rukom da vešto izmiče potrazi.Mreža pomagača- On je imao mrežu pomagača, koji su iznajmljivali stanove, takozvane štekove, prevozili ga s mesta na mesto i radili za njega - dodaje on.Kako je saopštila policija, Ugarkoviću su lisice stavljene po poternici Višeg suda u Beogradu i on je odmah sproveden u Centralni zatvor.- Ugarković se sumnjiči da je 24. marta 2013. u Batajnici, posle kraće rasprave, ubio Jovicu Jankovića. U prvom momentu sumnjalo se da se Janković, koji je malo pre smrti izašao iz zatvora, sam ubio, jer je nađen mrtav u svojoj kući, s ranom u ustima i pištoljem pored tela. Međutim, kasnije je utvrđeno da ga je bio Ugarković, s kojim se poznavao odranije i s kojim se posvađao, najverovatnije zbog poslova s drogom. Interesantno je da je posle ubistva porodica Ugarković objavila čitulju Jankoviću - podseća sagovornik Kurira.

Ubijen: Jovica Janković
Ubijen: Jovica Janković

Osim zbog likvidacije Jankovića, policija je za Ugarom tragala i zbog dvostrukog ubistva iz 2002.- On je, takođe, okrivljen i da je 27. maja 2002. u beogradskom naselju Košutnjak s više projektila iz pištolja ubio Nenada Starčevića i Predraga Dimića zbog nesuglasica oko podele plena nakon izvršenog razbojništva - navodi se u saopštenju policije.Mali Ugar, podsetimo, imao je samo 15 godina kada je 1998. osuđen za ubistvo Džemaila Demirovića. - Više puta je hapšen, a o njegovoj bahatosti i tome koliko je opasan svedoči činjenica da ne preza ni od čega, pa ni da napadne policajce, kako bi izbegao hapšenje - kaže sagovornik Kurira.

Ugarković je osumnjičen i da je 2. decembra 2001. sa dvojicom pajtosa prilikom razbojništva ubio Radeta Petkovića.Izrešetali mu ocaOtac Malog Ugara Dragan Ugarković Ugar ubijen je u klasičnoj sačekuši 22. novembra 1999. ispred „Fontane“ na Novom Beogradu, a mediji su ga u to vreme označavali kao vođu „zemunskog klana“. Ubica, koji je u njega ispalio više od deset hitaca iz „kalašnjikova“ dok je sedeo za volanom „golfa“, nikada nije pronađen.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja