PUCNJAVA NA SENJAKU: Nikola Lazetić prvi pritrčao ranjenom Crnogorcu
Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić

Potraga za napadačem koji je pucao u Nikšićanina

PUCNJAVA NA SENJAKU: Nikola Lazetić prvi pritrčao ranjenom Crnogorcu

Crna Hronika -

Bivši fudbaler i njegov blizak prijatelj Radisav Radović sedeli su u restoranu nekoliko minuta pre nego što je napadač pokušao da ubije Radovića!

Radisavu Radoviću (37) iz Nikšića, koji je ranjen ispred jednog restorana na Senjaku, prvi je pritrčao i pokušao da mu pomogne njegov prijatelj, bivši fudbaler Nikola Lazetić.Kako Kurir saznaje, Lazetić i ranjeni Crnogorac poznaju se godinama i pre pucnjave sedeli su u istom restoranu.Izrešetan džip- Dobri su prijatelji, a osim toga Radović, koji je poznat i po nadimku Mića Crnogorac, od Lazetića je kupio spa-centar. Često su sedeli zajedno i imaju mnogo zajedničkih prijatelja - kaže sagovornik Kurira upućen u istragu. On navodi da će i Nikola Lazetić najverovatnije dobiti poziv za saslušanje, kako bi eventualno pomogao policiji da identifikuje i uhapsi napadača.Očevidac koji se zatekao na mestu pucnjave u sredu uveče kaže da je Radović sam izašao iz restorana kad se začula pucnjava.- Nikola je odmah skočio, istrčao napolje i dotrčao do ranjenog prijatelja - dodaje on.Podsetimo, nepoznati napadač navodno je ispalio najmanje četiri hica u pravcu Radovića, i to u trenutku kad je on seo za volan „porše kajena“ beogradskih tablica. Dva su završila u prozoru, a dva u donjem delu vrata sa strane vozača.- Ranjeni Radović prebačen je na VMA i posle ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje - potvrdio je sagovornik upućen u istragu.Prema njegovim rečima, ovaj Nikšićanin rekao je policajcima da ne zna ko je niti zbog čega pucao u njega.- Radović je odranije poznat policiji, i iako rodom iz Crne Gore, mnogo vremena provodi u Beogradu. Navodno, osim što je vlasnik spa-centra, bavi se i izdavanjem nekretnina - kaže naš izvor. Pucali na njega i u Belgiji- Proverava se da li je, osim u ove legalne, umešan i u neke nelegalne poslove, kao i da li je pokušaj njegovog ubistva nastavak obračuna crnogorske mafije u Srbiji - dodaje sagovornik Kurira.Podsetimo, Radović je izbegao likvidaciju i prošle godine, kad je na njega pucano u Belgiji.

Lazetić zaćutaoPREKINUO VEZUKurir je juče kontaktirao i s Nikolom Lazetićem, bivšim fudbalerom i prijateljem ranjenog Radovića. Međutim, kad je čuo da je sa druge strane novinar Kurira, prekinuo je vezu a da nije ni saslušao pitanje.

Krvava serijaRAT KLANOVA IZ KOTORA- 19. februar 2015 - Cetinjanin Goran Radoman (37), pripadnik „škaljarskog klana“, ubijen je na Novom Beogradu.- 10. oktobar 2016 - Radomir Đuričković (41) ubijen je na Cetinju. Đuričković je kum Gorana Radomana i rođak Gorana Đuričkovića, koji je ubijen 2015. I Radoman i Đuričković bili su članovi klana „Škaljari“.- 26. jun 2016 - Slobodan Kašćelan (53) iz Kotora i Vladimir Vučković (40) iz Herceg Novog ranjeni su u Novom Sadu.- 13. oktobar 2016 - Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi, ubijen je u Beogradu. Policija veruje da je on žrtva obračuna crnogorske mafije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track