PUCNJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Napadnuti novinari, nema povređenih
Foto: KURIR

Ispaljeno više hitaca

PUCNJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Napadnuti novinari, nema povređenih

Crna Hronika -
Regionalni šef Operative Kosovske policije–sever Željko Bojić potvrdio je da je u severnu policijsku stanicu stigla prijava o oštećenjima na kancelariji i pričinjenoj materijalnoj šteti

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe ispalile su više hitaca iz vatrenog oružja na kancelariju Informativnog portala "Kossev" koja se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice, povređenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta.

U trenutku pucnjave u redakciji nije bilo nikoga a uvidjaj je u toku. Regionalni šef Operative Kosovske policije–sever Željko Bojić potvrdio je da je u severnu policijsku stanicu stigla prijava o oštećenjima na kancelariji portal "Kossev" koja se nalazi u ulici Kralja Petra I.

Prema stanju sa licu mesta, najverovatnije se radi o upotrebi vatrenog oružja, kojim je pričinjena materijalna šteta, odnosno polomljen prozor kancelarije, rekao je Bojić. On je dodao da su ekipe forenzičara pronašle materijal koji će biti upotrebljen u daljoj istrazi.

Glavni urednik portala "Kossev" Tatjana Lazarević izjavila je danas da ne zna šta bi mogao da bude motiv napada na kancelariju tog portala u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji se dogodio noćas.

"Nalazimo se na prvom spratu zgrade i do sada nikada nismo imali bilo kakvo obezbeđenje i zaštitu, jer smo se osećali slobodni.

Od svog osnivanja nismo dobili bilo kakvu pretnju, pa nam je samim tim i teže da shvatimo kakvu poruku šalje ovaj napad i koji je bio motiv napadača" rekla je Lazarević.

Portal “Kossev” uređuje nevladina organizacija "Centar za razvoj zajednica" iz Kosovske Mitrovice.

Sajt je pokrenut 7. februara 2014. godine, uz dvomesečnu finansijsku podršku Britanske ambasade u Prištini. Od nedavno taj portal finansijski podržava ambasada SAD u Prištini.

Šef Operative Kosovske policije–sever Željko Bojić rekao je ranije Beti da je nejverovatnije pucano na prostoriju u kojoj se nalazi portal iz vatrenog oružja. U incidentu nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track