PUZIGAĆA SASLUŠAN U SUDU: Sproveden na izdržavanje zatvorske kazne
Foto: Uroš Čorbić

14 godina robije za ubistvo Bris tatona

PUZIGAĆA SASLUŠAN U SUDU: Sproveden na izdržavanje zatvorske kazne

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu izdao je danas nalog da se Dejan Puzigaća koji je juče iz Grčke izručen Srbiji, sprovede u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona, a on ima pravo da u roku od šest meseci zatraži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

Puzigaću je danas saslušalo krivično vanpretresno veće suda, po rešenju kojim mu je ranije određen pritvor, jer je bio u bekstvu.

Nakon saslušanja, kako je saopšteno iz suda, krivično vanpretresno veće dalo je nalog da se Puzigaća sprovede u nadležnu kazneno - popravnu ustanovu, radi izdržavanja kazne zatvora na koju je pravnosnažno osuđen zbog teškog ubistva u krivičnom postupku koji se vodio pred Višim sudom u Beogradu.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Tatonov ubica izručen Srbiji! Dejan Puzigača kao monah!

On međutim ima pravo da u roku od šest meseci zatraži ponavljanje suđenja u kojem je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Puzigaća je bio u bekstvu punih šest godina do hapšenja u Atini prošlog septembra, pa je u odsustvu pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić rekla je da u slučaju kada je okrivljeni osuđen u odsustvu, zahtev za ponavljanje krivičnog postupka mogu da podnesu okrivljeni i njegov branilac u roku od sest meseci od dana nastupanja mogućnosti da se sudi u njegovom prisustvu.

Iako se odobri suđenje pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Ponovljeno suđenj za ubistvo Tatona nedavno je počelo i Djorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014. Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je ranije da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 14 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track