RADILI ZA TRGOVCE LJUDIMA: Mašu oteli po nalogu kriminalnog klana s namerom da je prodaju!
Foto: Printskrin

Razotkrivene nečasne namere

RADILI ZA TRGOVCE LJUDIMA: Mašu oteli po nalogu kriminalnog klana s namerom da je prodaju!

Crna Hronika -
Srpska i francuska policija utvrdile su da je njihov alibi sa DNK analizom unapred pripremljena laž.. Otmičari su hteli dete da prodaju i to je ugovoreno s kriminalnim klanom koji se bavi otmicama ljudi

Troje otmičara koji su u Beogradu kidnapovali Mašu Prenković (2) angažovano je u kriminalnom klanu koji trguje ljudima u Francuskoj.

Uhapšeni Kristel Emelin Eje (26), njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu (50) i očuh Sebastijan Branšu (46) došli su u Srbiju 12. marta kako bi kidnapovali dete koje će kasnije predati organizovanoj grupi, saznaje se od izvora iz istrage.

Istraga odmiče zahvaljujući saradnji francuske i srpske policije i međunarodne pomoći. Otmičari su hteli dete da prodaju i to je ugovoreno s kriminalnim klanom koji se bavi otmicama ljudi. Još nije utvrđeno da li su oni od njih dobili zadatak otmice koji je trebalo da izvrše ili su se dogovorili da otmu dete, a da ga posle toga prodaju trgovcima. U oba slučaja, srpska i francuska policija utvrdile su da je njihov alibi sa DNK analizom unapred pripremljena laž - kaže izvor.

Kako se sumnja, otmičari su u Srbiju došli sa unapred pripremljenim alibijem i sa spremnim dokumentima za dete koje su planirali da otmu.

- U Rumuniji, gde su boravili pre Srbije, nisu mogli da izvrše otmicu jer deca nisu bila slična detetu čija su dokumenta imali. Da su nasumično birali dete koje će oteti, svedoče i video-snimci, gde se vidi kako otmičari lutaju Beogradom i zaustavljaju se na mnogim mestima. Čim su ugledali dete koje liči na ono iz pasoša koji imaju, izvršili su otmicu - dodaje naš izvor.

Da je otmica devojčice deo organizovane trgovine ljudima i da je dete oteto da bi bilo prodato, potvrdio je juče i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Istraga se razvija, postoji više radnih verzija na kojima se radi, sumnja se da su otmičari deo organizovanog lanca trgovine ljudima. Narednih dana očekujem saznanje da li je dete bilo ciljano oteto - rekao je Stefanović i zahvalio na saradnji francuskim kolegama.

Otmičari krenuli sa juga FRancuske

Otmičari su pošli iz mesta Vers Pont du Gard, pored grada Nimesa na jugu Francuske, koji je od Beograda udaljen više od 1.600 kilometara. Oni su prijavljeni u tom turističkom mestu.

Otmičari su najpre otišli u Rumuniju. U Srbiju su ušli 12. marta i došli do Pančeva, gde su ručali u „Mekdonalsu“ i spavali na parkingu u kolima. Sutradan su se dovezli do Ulice Braće Jerković, gde su Mašu oteli iz ruku majke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track