RADNICI PREŽIVELI OBRUŠAVANJE ZEMLJE: Slavićemo taj dan kao drugi rođendan
Foto: Stefan Jokić

Ispovest preživelog radnika u Jajincima

RADNICI PREŽIVELI OBRUŠAVANJE ZEMLJE: Slavićemo taj dan kao drugi rođendan

Crna Hronika -

Zemlja se odjednom obrušila na nas. Znamo da smo neko vreme bili u totalnom mraku, kaže za Kurir Radan Milić, koji je s kolegom Aleksandrom Anušom bio zatrpan u kanalu dubokom sedam metara

BEOGRAD - Poslednje što sam čuo bilo je „Bežite“ i video mrak pred očima. Kad sam ugledao svetlost, kao da me je sunce ogrejalo, ovako počinje priču Radan Milić (35), jedan od dvojice radnika na koje se obrušila zemlja na gradilištu u Jajincima.Nesreća se dogodila u utorak, u Ulici Voje Radića na Avalskom putu, prilikom radova na postavljanju glavne kanalizacione cevi. Milić i njegov kolega Aleksandar Anuša (34) spustili su se u kanal dubok sedam metara kako bi postavili zaštitnu ogradu. U tom trenutku zemlja se obrušila na njih. Brzom reakcijom kolega Milić i Anuša su izvučeni.Spasao ih kavez- Ne sećam se ničega. Sve se odigralo veoma brzo. Znam samo da smo neko vreme, sigurno više od 10 minuta bilu u totalnom marku. Odlično smo prošli, kad pomislim šta je sve moglo da bude, presrećan sam. Slaviću taj dan kao drugi rođendan - priča naš sagovornik.Radan dodaje da su i kolega i on dobro i da su malo ugruvani.

- Planiram da se vratim na posao već sledeće nedelje, mada će to verovatno biti neko drugo gradilište. Svi su bili veoma zabrinuti za nas, od porodice, prijatelja, do kolega. Zvali su nas i direktori, šefovi sa ostalih gradilišta, kolega zadužen za bezbednost, imamo njihovu podršku - dodaje Milić.

Imali sreće... Milić i Anuš u Urgentnom centru posle pregleda
Imali sreće... Milić i Anuš u Urgentnom centru posle pregleda

On kaže da su bili zaštićeni na radnom mestu, imali su šlemove, rukavice i svu potrebnu opremu, ali da ih je jedino kavez u kojem su bili spasio od veće nesreće.- Radim u toj firmi već pet i po godina, prijavljeni smo, sve se radi regularno, uvek imamo obezbeđenu zaštitnu opremu, na firmu ne mogu da se žalim. Oni su veoma korektni - dodaje on.Kurir je juče pokušavao da stupi u kontakt s Anušom, međutim kako nije bio dostupan, kontaktirali smo s njegovim komšijama.- Aca je divan momak, dobar, vredan, kao i cela njegova porodica. Oni žive u koloniji gde se svi poznaju. Otac i brat su zaposleni na kopovima u Kolubari, gde je njegov otac poslovođa, a brat električar. Kad smo čuli na televiziji šta se dogodilo, presekli smo se. Koliko mi znamo, ranije nije imao sličnih nezgoda na poslu - priča jedna od komšinica.Aca se oporavljaOd kolege Milića smo saznali da je Aleksandar dobro i da se oporavlja kod kuće.- Nadam se da će se i Aca od ponedeljka vratiti na gradilište - rekao nam je Radan Milić.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track