RADNIK PAO SA PANČEVAČKOG MOSTA: Zahvalan sam Renatu, zbog njega ću videti ćerku kako se udaje
Foto: Nemanja Pančić

Umalo tragedija

RADNIK PAO SA PANČEVAČKOG MOSTA: Zahvalan sam Renatu, zbog njega ću videti ćerku kako se udaje

Crna Hronika -
Muškarac star oko 50 godina propao kroz lim dok je izvodio radove na pruzi na „Pančevcu“. U pomoć mu pritekao ribar Renato Grbić i izvukao ga iz vode

BEOGRAD - Radnik novosadske firme ZGOP, koji je popravljao prugu na Pančevačkom mostu, propao je juče oko 11.15 sati kroz lim u Dunav.

Srećom, čovek star oko 50 godina uspeo je da se uhvati za stub mosta, a ubrzo mu je u pomoć pritekao ribar Renato Grbić, koji ga je zajedno s prijateljem izvukao nepovređenog iz vode.- Bili smo na oko 400 metara od mosta i vadili mrežu iz vode. Čuo sam da neko viče upomoć i video čoveka u vodi - priča Renato, koji je u čamcu bio sa svojim prijateljem Milanom Radosavljevićem iz Kalifornije.Tresao se od strahaOn objašnjava da je nesrećni čovek plivao i da se pridržao za gredu mosta.- Pao je na sredini mosta s visine od oko 18 metara. Prišli smo mu čamcem i izvukli ga iz vode - kaže Renato, kome je ovo 28. osoba koju je spasao iz Dunava.Poznati ribar objašnjava da se radnik tresao od straha kad su ga uvukli u čamac.- Bio je u šoku, na levoj ruci imao je podlive. Nisam video kako je pao, ali, srećom, nije udario u stub. Sreća je i što zna da pliva. Inače, jaka je struja tu, ko zna šta bi bilo - objašnjava Grbić.

Spasen... Radnik srećom nije povređen - Foto: Jelena Rafailović
Spasen... Radnik srećom nije povređen - Foto: Jelena Rafailović

Naš sagovornik navodi da mu je izuzetno drago što je pomogao još jednoj osobi, a naročito je bio srećan kad mu je radnik kog je spasao rekao zbog čega mu je najviše zahvalan.- Dok smo bili u čamcu, čovek nam se zahvaljivao i rekao da 26. jula treba da uda ćerku. Drago mi je što je imao toliko sreće da može u miru da proslavi veselje. Evo, i sad me jeza prođe kad pomislim šta bi bilo da se utopio. Bog je pogledao ovog čoveka - kaže Renato.Nije dolazila HitnaOn navodi da, uprkos šoku, radnik nije hteo da zovu Hitnu pomoć jer nije bio povređen. Ubrzo je po njega došao kolega i odvezao ga.- Pre nego što je otišao, rekao nam je da su radili lim oko pruge i da je kroz njega propao. Na sebi nije imao prsluk za vodu jer su radovi praktično bili pri kraju - kazao je Grbić.

„Železnice Srbije“PAO ZBOG VRUĆINEU „Železnicama Srbije“ navode da radnik novosadskog preduzeća ZGOP nije radio na mostu, zbog čega nisu ni bile predviđene mere za zaštitu na radu u ovakvim uslovima - vezivanje za konstrukciju mosta ili nošenje prsluka za vodu.- Nesreća se dogodila tako što je radnik najpre pao sa železničke platforme na lim, a zatim propao u reku. Pretpostavlja se da je uzrok pada bila visoka temperatura - rekli su nam u „Železnicama Srbije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track