RANJAVANJE NAVIJAČA PARTIZANA U ŽARKOVU: Upucan dok je bio na terasi
Foto: Privatna Arhiva

Rikošet pogodio Borivoja Brkića

RANJAVANJE NAVIJAČA PARTIZANA U ŽARKOVU: Upucan dok je bio na terasi

Crna Hronika -

Borivoje Brkić (18), simpatizer Partizana, izbegao smrt nakon što je iz kola na njega ispaljeno 10 hitaca, a pogodio ga samo jedan

BEOGRAD - Borivoje Brkić (18), navijač Partizana, povređen je juče oko 15 sati u ulici Vladimira Rolovića kad ga je pogodio rikošetirani metak.

Nepoznate osobe ispalile su rafal iz automatskog oružja na mladića ispred njegove porodične kuće u Žarkovu i pobegle u nepoznatom pravcu.

- Mladić je bio na reanimaciji, ali nije životno ugrožen. Povrede su lakše, njegovo stanje je stabilno i u svesnom je stanju - rekli su iz Urgentnog centra.Okrznut po leđimaKako saznajemo, Brkić je u trenutku pucnjave bio na svojoj terasi na prvom spratu i pukom srećom je izbegao smrt.

- Kroz ulicu je prošao beli „hjundai“. Napadači su iz kola u pokretu ispalili nekoliko hitaca i prava je sreća da je Brkić prošao samo s lakšim povredama. Okrznut je po leđima. Dosta metaka je probilo fasadu i staklenu ogradu terase, a rupe su tačno u visini ramena i glave - kaže naš izvor iz istrage.

Niko od komšija nije video sam napad na mladića, već su se svi okupili nakon što su čuli pucnjeve.- Uznemirila me je ta buka, jer se pucalo maltene duž cele ulice. Baš se dugo pucalo. Ispaljeno je desetak metaka sigurno i dobro je da niko od komšija nije nastradao, a naročito je dobro što nijedno dete nije povređeno, jer je u blizini Brkićeve kuće i vrtić - pričaju komšije.Policija proverava kako se Borivoje u trenutku napada našao na svojoj terasi.- Ispituje se da li je Brkića neko možda pozvao telefonom da izađe na balkon, jer je sumnjivo to što je on baš u tom momentu bio tu - kaže naš izvor iz istrage.Kako saznajemo, mladić je odranije poznat policiji.- Uglavnom su to tuče i nasilničko ponašanje - kaže naš izvor.Komšije porodice kažu da Brkići nisu pravili probleme u kraju.

Uviđaj... Policija pronašla gomilu čaura na ulici, meci pogodili terasu
Uviđaj... Policija pronašla gomilu čaura na ulici, meci pogodili terasu

Ima brata blizanca

- Brkići imaju Borivoja i njegovog brata blizanca Milana, kao i starijeg sina i ćerku. Znam da jedan od blizanaca navija za Partizan, a drugi za Crvenu zvezdu, ali nisam siguran koliko su oni vatreni navijači. Dečaci su možda bili problematični kao mladi, ali sada su zaista divna deca. Kulturna, vaspitana i svima na usluzi - kaže komšija.Policija proverava da li jučerašnji vatreni obračun ima veze s navijačima, da li je meta bio Bojan ili neko drugi ili je povod za napad bilo nešto drugo.

Ugledna porodicaMAJKA PROFESORKAStanari iz Ulice Vladimira Rolovića kažu da porodica Brkić važi za pristojnu.- Borivojev otac drži tekstilnu radnju ispod stana u kome žive, a majka mu je profesorka engleskog. Borivoje, kao i njegov brat blizanac su sa svima u kraju korektni i ne poznajemo ih kao incidentne - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track