RANJAVANJE ROGANOVIĆA U HERCEG NOVOM: Osakaćeni Crnogorac drug Saleta Mutavog

Istraga

RANJAVANJE ROGANOVIĆA U HERCEG NOVOM: Osakaćeni Crnogorac drug Saleta Mutavog

Crna Hronika -

Novljanin koji je u eksploziji automobila ostao bez obe noge bio blizak sa beogradskim navijačima Aleksandrom Stankovićem i Veljkom Belivukom

HERCEG NOVI - Duško Roganović (35) iz Herceg Novog, koji je u utorak ostao bez obe noge, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov automobil u blizini autobuske stanice u Herceg Novom, bio je prijatelj ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, pišu crnogorski mediji.Prema rečima izvora crnogorskih medija, Roganović se druži sa još jednim beogradskim Grobarom - Veljkom Belivukom (32), koji je od februara u zatvoru zbog sumnje da je 30. januara u centru Beograda ubio Vlastimira Miloševića.

- Roganović je često boravio u Beogradu, gde je viđan u društvu istaknutih članova i vođa navijača Partizana. Navodno je bio prijatelj s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, koji važi za vođu navijačke grupe Partizana Janičari. Roganović se pre hapšenja Belivuka neretko sastajao s njim u srpskoj prestonici. Takođe, nije tajna ni da je teško ranjeni Novljanin bio prijatelj pokojnog Saleta Mutavog, čije je ubistvo još uvek nerazjašnjeno, a koje se dovodi u vezu sa pojedinim crnogorskim kriminalnim klanovima - prenosi podgorička štampa reči izvora upućenog u slučaj.

Viđali se u Beogradu... Veljko Belivuk
Viđali se u Beogradu... Veljko Belivuk

Podsetimo, Duško Roganović je 2014. godine bio osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. Roganović je izašao iz zatvora 27. januara 2016. godine.- Otkad je izašao iz zatvora, Roganović je često boravio u Beogradu, a naročito u poslednje vreme. U Herceg Novi je retko dolazio, a u Crnu Goru je ušao samo pet dana pre pokušaja ubistva - 19. aprila, i to iz Albanije - prenose mediji i dodaju da se sumnja da je njegovo ubistvo naručeno iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track