RANJENI RADNIK PUMPE U ARILJU: Mislio sam da se šali, a on me upucao!
Foto: Zorana Šaponjić

Oružana pljačka

RANJENI RADNIK PUMPE U ARILJU: Mislio sam da se šali, a on me upucao!

Crna Hronika -

Nenada Zečevića (24), radnika benzinske pumpe „Paramun“, ranio je juče naoružani razbojnik, koji je ubrzo uhapšen sa dvojicom saučesnika

ARILJE - Kad je čovek s fantomkom i pištoljem ušao u prostorije pumpe, mislio sam da je neka šala. Nasmejao sam se, a čovek je potegao pištolj i istog trena pucao u mene!Ovako je juče Nenad Zečević (24), radnik benzinske pumpe „Paramun“ u Arilju, u užičkoj bolnici, gde se oporavlja od posledica ranjavanja, opisao trenutke drame na svom radnom mestu prethodne noći.

Tokom pljačke pumpe Zečević je hicem iz pištolja pogođen u ruku, operisan je tokom noći, a trojica mladića I. M. (24) iz Čačka, P. R. (23) i M. A. (24) iz Arilja uhapšeni su u Arilju pola sata posle napada, dok su se spremali za bekstvo iz grada.Zečević kaže da u trenutku kada je razbojnik s maskom i pištoljem u ruci upao na pumpu, u prostoriji i kod automata nije bilo nikoga.

- Bio je visok, mršav, ispod fantomke su mu se videle samo oči. Zaista sam pomislio da je šala kad je s vrata viknuo: „Ovo je pljačka, daj pare!“ Nasmejao sam se, a on je bez upozorenja pucao u mene. Puklo je jako, prasnulo je, u prvom trenutku nisam osetio da sam pogođen.

Kad je i drugi put povikao: „Daj sve pare koje imaš“ i pištolj uperio u moje grudi, nisam imao kud, otvorio sam kasu i dao mu novac, možda je bilo deset ili 12.000 dinara, bio je tek početak smene - opisuje Zečević dramatične trenutke.Razbojnik je s novcem trčeći pobegao s pumpe, a Zečević je istog trena krenuo u kafanu koja je u sklopu pumpe da traži pomoć.- Tek u kafani video sam da sam ranjen i da mi je ruka krvava. Kad sam se vratio na radno mesto, video sam krv na stolu i na podu - priča Zečević.Strah ga je, kaže, sustigao tek kasnije, kad je shvatio šta je sve moglo da mu se desi.

- U trenucima kada je pištolj bio uperen u mene i kada je pucao, nisam imao vremena za strah. Tek kasnije sam sabrao šta je sve moglo da mi se desi... Bukvalno, gledao sam smrti u oči - kaže Nenad Zečević, kome je tokom operacije izvađen metak iz desne ruke.Trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati. Policija juče nije saopštila koji od njih je pucao na Zečevića, a prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica su odranije poznata policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja