RASPLET UBISTVA U CENTRU BEOGRADA: Kum ćuti o likvidaciji karatiste Vlastimira Miloševića!
Foto: Nebojša Mandić

Uhapšen prijatelj likvidiranog

RASPLET UBISTVA U CENTRU BEOGRADA: Kum ćuti o likvidaciji karatiste Vlastimira Miloševića!

Crna Hronika -

Policija sumnja da je Marko Miljković pomogao ubici Veljku Belivuku da organizuje zločin, jer je sa žrtvom bio u svađi zbog nesuglasica oko poslova obezbeđenja

BEOGRAD - Marko Miljković, kum karatiste Vlastimira Miloševića, koji je likvidiran krajem januara u centru Beograda, uhapšen je u četvrtak zbog saizvršilaštva u ovom zločinu.Miljković se sumnjiči da je nabavio automobil kojim se Veljko Belivuk, inače neposredni izvršilac ubistva koji se od zimus nalazi u pritvoru, koristio za vreme zločina. On se, međutim, na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odbijajući da iznese odbranu na teške optužbe da je učestvovao u likvidaciji sopstvenog kuma.Kako Kurir saznaje, Miljković se od ubistva Miloševića krio u svom štek stanu, gde je naposletku i uhapšen.Pokušao bekstvo- On je nekoliko dana nakon zločina pokušao da izađe iz zemlje, ali je vraćen s granice i opomenut da ne napušta zemlju - otkriva naš sagovornik.Saznanja do kojih su policijski operativci došli tokom istrage ubistva u Ulici kraljice Marije ukazala su im na vezu između Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.- Milošević i Miljković su bili u svađi oko godinu dana, navodno zbog poslova obezbeđenja kojim su se bavili, a i zbog karatistine sumnje da ga kum potkrada. Za to vreme Marko se približio Velji Nevolji, kome je punio glavu pričama protiv svog nekadašnjeg nerazdvojnog prijatelja - objašnjava naš izvor.Navodno, nedeljama je Velji Nevolji pričao o tome kako sa jednim klanom priprema i njegovu likvidaciju.Manipulator- Lagao ga je da ima informaciju da je karatista uzeo veliki novac od nekih kriminalaca i da je pitanje dana kad će da ga ubije. Čak ga je sumnjičio i za šurovanje sa ubicama Aleksandra Stankovića. Noć uoči ubistva rekao mu je: „Što ne rokneš Vlastu, što si pi.čka, što ga se plašiš?“, i već ujutru Vlastimir je bio mrtav - kaže izvor.

Tvrdi da je nevin... Veljko Belivuk osumnjičen za ubistvo Miloševića
Tvrdi da je nevin... Veljko Belivuk osumnjičen za ubistvo Miloševića

Podsetimo, Vlastimir Milošević ubijen je krajem januara ispred svog porodičnog stana u Ulici kraljice Marije. Surova likvidacija dogodila se u sedam sati ujutru, a njegovo telo je nepomično ležalo na šinama satima.- Ubica je bio maskiran kapuljačom i čekao je da Milošević izađe iz stana. Kad je krenuo da zagreje automobil kako bi odvezao dete u vrtić, ubica ga je pojurio i ispalio hice iz „škorpiona“ na njega - priča naš sagovornik.Policija je desetak dana nakon ubistva identifikovala i označila kao ubicu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, na osnovu bioloških tragova sakupljenih u istrazi.Dokazi- DNK koji je izolovan sa oružja, tela žrtve i automobila koji je korišćen u likvidaciji pripada Veljku Belivuku, što su potvrdile forenzičke analize. Osim toga, zločin je loše isplaniran, pa su ga snimile nadzorne kamere - dodao je naš izvor.Belivuk od hapšenja negira umešanost u likvidaciju Miloševića. takođe na saslušanju pred zamenikom višeg tužioca on je u prvim danima istrage tvrdio da je nevin i da mu zločin neko namešta.

KumoviKRSTIO MU DECUMarko Miljković je bio kum na venčanju ubijenog Vlastimira Miloševića, a kasnije mu je krstio decu.- Vlastimir je bio blizak s njim, pomagao mu, čak ga je uveo u posao. Nije verovao da mu kum radi o glavi kad su mu drugi pričali, već je prekinuo kontakt tek kad je sam uvideo da postoje problemi - ispričao je dobro upućen sagovornik Kurira.

EKSKLUZIVNO! KUM IZDAO KARATISTU: Veljo, p..ko, što ne rokneš Vlastu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track