RODOLJUB MILOVIĆ: Prpa je prvo prepoznala Miloša Simovića pa Luku Pejovića kao ubice Ćuruvije
Foto: Dado Đilas

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije

RODOLJUB MILOVIĆ: Prpa je prvo prepoznala Miloša Simovića pa Luku Pejovića kao ubice Ćuruvije

Crna Hronika -

Rodoljub Milović, penzionisani načelnik UKP-a koji je nekada bio operativac u policijskog grupi "Poskok" koja je vodila istragu ubistva Slavka Ćuruvije posvedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je istraga vođena u više pravaca, kao i da je ubijeni Momir Gavrilović prvi ukazao na "beli golf " i tajnu pratnju novinara od strane službe Državne bezbednosti.

- Imali smo više informacija, prva da su učestvovali Luka Pejović, Predrag Jokić i Mile Todorović, a druga da je u tajnoj pratnji učestvovao DB - posvedočio je Rodoljub Milović i pojasnio da je najpre ubijen Jokić, a potom nekoliko dana kasnije i Pejović i da sa njima nisu uspeli da razgovaraju.

Todorović se, kako je objasnio, iselio u Pariz i operativci nisu dobili odobrenje da razgovaraju ni sa njim.

Prema rečima bišeg načelnika UKP-a, poske ubistva Pejovića, njega je Branka Prpa prepoznala kao mogućeg izvršioca, ali da nije bila sigurna.

- Pre akcije "Sablja" sećam se da smo dostavili dosta fotografija, na kojima nisu bili ni Pejović, Jokić, Todorović, Kurak i Romić i tada je Branka Prpa rekla da je čak MIloš Simović podseća na ubicu - rekao je Milović.

Govoreći o istrazi koja je tada vođena, naveo je da su neki tragovi vodili čak i do grupe Amerika.On je objasnio da je njemu kao policajcu, posle svih priča, sve ličilo da ih neko navodi na pogrešan trag.

Rodoljub Milović potvrdio je i navode svedoka sradnika Miladina Suvajdžića, da im je on posle hapšenja u Sablji preneo reči pokojnog vođe klana, da iza ubistva stoje "zemunci", ali da je Mile Luković tada već bio mrtav.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track