RONIOCI PRETRAŽUJU DNO REKE RAŠKE: Nastavljena potraga za Asadom Redžepefendićem
Foto: Aleksandar Nićiforović

Policija pretražuje teren

RONIOCI PRETRAŽUJU DNO REKE RAŠKE: Nastavljena potraga za Asadom Redžepefendićem

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Potraga za Asadom Redžepefendićem (22) koji je nestao u sredu uveče nastavljena je danas, ali i za telom koje je navodno viđeno kako pluta rekom Raškom iste noći.

1 / 5 Foto: Aleksandar Nićiforović

Novopazarska policija i ronilac Silvester Gereg pretražili su dno reke Raške u blizini robne pijace, ali nisu pronašli telo nepoznate osobe za koju se pretpostavlja da se utopila prošle nedelje.

Policija je sumnjala da je dno Raške u tom delu gde se gradi novi most dosta duboko, i puno građevinskog materijala za koji je telo moglo da se zakači.

- Uslovi za ronjenje bili su veoma loši zbog hladne, mutne i brze vode, ali i zbog rečnog korita koje je prepuno građevinskog materijala. I sam sam jedva uspeo da se borim sa snagom vode. Na tom mestu sam pretražio rečno dno, ali ništa nisam pronašao, rekao je ronilac Silvester Gereg.

Već sedmi dan bez rezultata je i potraga za Novopazarcem Asadom Redžepefendićem. Njegova majka Sabina Redžepefendić uverena je da je Asad dobro, i ona moli sve sugrađane i nadležne ustanove i službe da pomognu, i intenziviraju potragu za njenim sinom, jer kako kaže veruje i oseća da je živ.

-Svi smo zabrinuti, ali ja verujem da je Asad dobro. Da je živ i zdrav i da ćemo ga naći. Ništa nije ukazivalo na to da ima neki problem, majka sam mu, ja bih to najbolje znala. Neka mesta proveravamo sa rođacima i prijateljima. Od kako je nestao, javlja mi se i misli su mi samo da je u nekoj jami ili pećini, a to mi govori da je možda negde upao, tu u okilini Novog Pazara ili Raške i da je živ.

Zbog toga pozivam sve službe, posebno Gorsku službu spasavanja, na čiji odgovor čekamo danima, da se još više aktiviraju, sve dobronamerne sugrađane da nam se priključe, da se organizuju i pomognu nam da pronađemo Asada, kaže za Kurir Sabina Redžepefendić, Asadova majka. Ona moli sve koji su ga možda videli da jave policiji ili njima na broj telefona 066/85-20- 520.Podsetimo, policiji je prošle srede, u tri odvojene prijave javljeno da je viđeno telo koje pluta Raškom, ali rezultata ni nakon portage kajacima, i ronioca nema.

Sabina Redžepefendić, Asadova mama; Foto Aleksandar Nićiforović
Sabina Redžepefendić, Asadova mama; Foto Aleksandar Nićiforović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track