SAČEKUŠA U BEOGRADU: Bjelanovića izrešetao bivši pripadnik JSO

Identifikovana oba napadača

SAČEKUŠA U BEOGRADU: Bjelanovića izrešetao bivši pripadnik JSO

Crna Hronika -
Uhapšen Predrag Ratković (40), bivša „beretka“, koji se sumnjiči da je na Vladimira Bjelanovića pucao iz „heklera“, a traga se za Stefanom B., koji je žrtvu overio iz pištolja

BEOGRAD - Predrag Ratković (40) iz Užica, koji je uhapšen zbog sumnje da je u sredu u Mileševskoj ulici na Vračaru „heklerom“ izrešetao Vladimira Bjelanovića (37), bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije!Policija je identifikovala i drugog ubicu Stefana B., koji je u bekstvu i za kojeg se sumnja da je hicem iz pištolja overio žrtvu u glavu.

Jurnjava po Beogradu

Vladimir Bjelanović ubijen je naočigled svoje devojke Tijane u centru Beograda. Napadači su brzo identifikovani, a jedan je uhapšen. Ratković je juče oko 17 sati doveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu, ali on nije želeo da odgovori ni na jedno pitanje o zločinu! Kako Kurir saznaje, bivša „beretka“ je odlučio da se brani ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, nekoliko sati posle zločina, Ratković je uhapšen u jednom beogradskom naselju.- Zločin se dogodio u vreme kada je na ulicama bilo mnogo ljudi, i to u prometnom delu grada, koji je većim delom pokriven kamerama. Trenutak ubistva nije zabeležen, ali su svedoci do detalja opisali šta su napadači imali obučeno - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Drug Boška Radunjića

On podseća da su svedoci videli i kojim su automobilima ubice pobegle, pa se policija ubrzo dala u poteru za Ratkovićem i njegovim saučesnikom.- Pregledani su brojni snimci kamera na objektima i policija je locirala ubicu. Prilikom pretresa stana pronađeni su dokazi koji upućuju da je on jedan od dvojice napadača, uključujući i odeću u kojoj je bio kad je pucao u Bjelanovića. Na odeći su nađeni tragovi barutnih čestica - dodaje on.

IstragaMOTIV UBISTVA NEPOZNATMotiv ubistva još uvek nije razotkriven.- Istraga se vodi u nekoliko pravaca i ne isključuje se mogućnost da je reč o naručenom ubistvu. Uhapšeni Ratković bio je hladnokrvan, ćutao je i delovao kao da je svestan da ga čeka dugogodišnja robija - kaže izvor iz istrage.

Uloge u sačekušiOBOJICA PUCALA U ŽRTVUStefan B. - u bekstvuPrišao automobilu u koji su ušli Bjelanović i njegova devojkaIspalio iz pištolja hice u šoferšajbnuOverio u glavu Bjelanovića, koji je izašao iz kola i bežaoSeo u svoj automobil i pobegaoRatković - uhapšenJurio Bjelanovića s „heklerom“ po uliciIspalio više od 30 metaka u žrtvuSeo u svoj auto i pobegao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track