SAČEKUŠA U NIŠU: Holanđani naručili ubistvo Pigme?!
Foto: Milica Milovanović

Policija traži atentatora

SAČEKUŠA U NIŠU: Holanđani naručili ubistvo Pigme?!

Crna Hronika -
Na Slavišu Dinčića pucao je profesionalac, a naručioci su verovatno iz inostranstva. Dinčić strahovao za život, pa je promenio ime u Saša Ristić

NIŠ - Slavišu Dinčića Pigmu (45) iz Niša ubio je profesionalac, a atentat je najverovatnije naručen iz inostranstva - prvi su rezultati istrage smrti Nišlije koji je utorak uveče izrešetan u“golfu“ u dvorištu svoje kuće u Milentijevoj 8 u Nišu.

Kuća žrtve... Upucan dok je parkirao auto
Kuća žrtve... Upucan dok je parkirao auto

Napadač je u njega ispalio ceo šaržer iz pištolja CZ-99, a deset od petnaest metaka pogodilo ga je u glavu. Atentator je pobegao u nepoznatom pravcu, a policija traga za njim. Naši izvori iz istrage ističu da je ubistvo izvršio vrhunski profesionalac, što ukazuje da je naručeno.- Ubica ga je čekao ispred kuće, a kad je pokušao da parkira automobil, prišao mu je i ispalio u njega ceo šaržer. Atentatoru je pomoglo i to što je Dinčić svoj auto polako i pažljivo uparkiravao u dvorište jer je taj prostor bio pun dasaka s ekserima, što je ubici dalo vremena da ga izrešeta - kažu naši izvori.

Mesto zločina... U Dinčića ispaljen ceo šaržer
Mesto zločina... U Dinčića ispaljen ceo šaržer

Osuđivan

Dinčić je poslednjih dvadesetak godina boravio u Holandiji, gde je došao u sukob s pripadnicima kriminalnih grupa. Pre šest godina je teško ranjen u jednom obračunu, pa se ispituje mogućnost povezanosti ubistva s tim događajima. On je strahovao za svoj život, pa je 2010. godine, u nameri da prikrije identitet, promenio ime u Saša Ristić, i posedovao je ličnu kartu i putnu ispravu na to ime. Dinčić je devedesetih godina učestvovao u tučama i vatrenim obračunima niških kriminalnih grupa, za šta je pravosnažno i osuđivan.- On je 1998. godine pravosnažno osuđen na četiri meseca zatvora zbog učestvovanja u tuči, ugrožavanja opasnim oruđem pri svađi ili tuči i neovlašćenog nošenja i držanja oružja - saopštio je Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

Dinčić se teretio da je 15. aprila 1997. započeo tuču sa D. P., u koju se umešalo još pet osoba, uključujući i legendu niškog asfalta Radoljuba Kanjevca, a tom prilikom jedna osoba je ranjena.Imao neprijateljePosle izlaska iz zatvora 1997. otišao je u Holandiju, odakle je povremeno dolazio u Niš.- Nameravao je da se vrati u domovinu jer je u Nišu kupio dve kuće. Verujemo da je strahovao da se vrati u Holandiju i da je promenio ime da bi se zaštitio od svojih neprijatelja - kažu naši sagovornici iz istrage i nastavljaju:- Tačno je da je bio u sukobu s Kanjevčevom kriminalnom grupom. Ali Kanjevac je ubijen pre deset godina, kad je Dinčić bio u Holandiji. Verovatnije je da se tamo upleo u nešto veliko, što mu je došlo glave.

PodzemljeNERASVETLJENE NIŠKE SAČEKUŠE2. jun 2014 - ubijen kik-bokser Miloš Savić, a pretpostavlja se da ga je „odradio“ profesionalac, bugarski državljanin27. januar 2013 - podmetanjem eksploziva pod vozilo usmrćen je Đorđe Stojanović, a motiv njegovog ubistva ni danas nije jasan17. decembar 2013 - podmetnuta bomba, koja nije eksplodirala, pod vozilo Mladena Lazarevića, navodno člana bande Pink Panter, a atentator nije pronađen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track