SAFET IZ MOLA PREBEGAO U MAĐARSKU: Pohapšeni pomagači osumnjičenog za krvavi pir u Molu
Foto: Saša Urošev

Pobegao pacovskim kanalima

SAFET IZ MOLA PREBEGAO U MAĐARSKU: Pohapšeni pomagači osumnjičenog za krvavi pir u Molu

Crna Hronika -
HORGOŠ - Dva muškarca iz Horgoša, uhapšena su juče zbog sumnje da su omogućili Banetu Jovanoviću zvanom Safet (49) iz Mola da ilegalno pobegne u Mađarsku,saznaje Kurir.

Pomagačima M. P. (53) i T. K.(23) iz Horgoša, zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela i nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi određeno je zadržavanje do 48 časova, saopštio je danas MUP.

Safet sa sada pokojnom Jelenom Stojkov (Foto: Printscreen)
Safet sa sada pokojnom Jelenom Stojkov (Foto: Printscreen)

M.P. i T.K. se terete da su pomogli B.J. iz Mola, koji je osumnjičen da je 20.03.2016. godine, usmrtio jedno i ranio pet lica, da nakon izvršenog krivičnog dela ilegalno pređe granicu sa Mađarskom.

Oni su Jovanoviću pomogli da „pacovskim kanalima“ pređe ilegalno u susednu državu. Akter krvave drame tokom koje je ubio jednu, a ranio pet osoba,među kojima i jedanaestogodišnjeg dečaka, uspeo je da iz Srbije pobegne iste noći, nakon pucnjave u Bečeju i Molu, a u Horgoš se dovezao žutim „mini morisom“.

Uhapšeni muškarci tvrde da, navodno, nisu ni znali šta je Jovanović kobne večeri uradio.

Ubijeni Matija Perović i osumnjičeni Bane Jovanović

Krvava drama koja je uzmemirila žitelje ovog kraja odnela je još jednu žrtvu. Jelena Stojkov (29) kojoj je njen bivši nevenčani suprug Bane Jovanović pucao u glavu, preminula je noćas u novosadskom Urgentnom centru.

(S. Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track