SAHRANJEN MALIŠAN KOJI JE PREMINUO U VRTIĆU Neutešna majka: Nikada neće upoznati svog brata
Foto: Nebojsa Mandić/Iiustracija

Tuga u Leskovcu

SAHRANJEN MALIŠAN KOJI JE PREMINUO U VRTIĆU Neutešna majka: Nikada neće upoznati svog brata

Crna Hronika -
LESKOVAC - Dvogodišnji Matija Mitić, koji je pre dva dana umro u snu u vrtiću u Beogradu, sahranjen je danas u leskovačkom selu Donji Bunibrod.

U tom selu rođen je njegov otac Bojan (30) odakle je u potrazi za radnim mestom pre 10 godina otišao u Beograd, oženio i sa Olgicom (25) zasnovao porodicu.

Dvorište skromne kuće porodice Mitić, koju održava baka Jasmina, preplavljeno je tugom i nevericom. Za odrom sa malim kovčežicem sedi neutešna majka Olgica, koja je u sedmom mesecu trudnoće. Dvorištem se razležu leleci.

- Ne, ne mogu bez njega, nema mi života bez mog milog sinčića - odmahuje rukom dok je rodbina moli da pripazi na čedo u stomaku.

- Odvedeš zdravo dete u vrtić izvedeš ga mrtvo. Nikada nije bio bolestan, sve vakcine je redovno primio. Kako je moglo da umre zdravo dete. Ne, to nije od boga. Neko mora da je kriv, a ja ću saznati ko je, zbog druge dece, zbog mog koje očekujemo - priča otac ne uspevajući da završi rečenicu od bola, prenosi Alo.

Sahrana je obavljena na mesnom groblju u 13 časova. Mali Matija legao je u vrtiću sa drugarima da odmori posle podne i nikada se nije probudio.

Vespitačice, a potom lekari, pokušali su sve da ga ožive, ali bezuspešno. Rezultati obdukcije trebalo bi da pokažu od čega je mališan umro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track