ŠEST MESECI OD MASAKRA U VETERNIKU: Samo hoćemo da znamo zašto nam je ubio decu!
Foto: Privatna Arhiva

Pomen

ŠEST MESECI OD MASAKRA U VETERNIKU: Samo hoćemo da znamo zašto nam je ubio decu!

Crna Hronika -

Porodica Đurđić obeležila je juče šestomesečni pomen ćerki Slavici (24) i unuci Nikolini

NOVI SAD - Kćeri majkina, bakino zlato, anđeli moji. Ne mogu više bez vas, srce mi puca. Zašto vas je uzeo, jaukala je juče na novosadskom groblju neutešna majka i baka Ljiljana Đurđić, na pomenu zverskog ubistva koje je u avgustu prošle godine počinio Arpad Sabo.Podsetimo, Sabo je iskasapio suprugu Slavicu (24) i zaklao četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu u porodičnom stanu u novosadskom naselju Veternik. Kako su mediji tada izveštavali, ubica se nakon zločina hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo od kuće u nameri da pobegne u inostranstvo. Ubrzo je uhapšen, a na policijskom saslušanju je mirno govorio o svom krvavom piru.

Zverski ubijene... Slavica i njena beba Nikolina
Zverski ubijene... Slavica i njena beba Nikolina

Čekaju odgovor

Ljiljana i Duško Đurđić, roditelji nesrećne Slavice, tog tužnog dana izgubili su svaki smisao života, a jedino što ih još drži na nogama jeste predstojeće suđenje ubici.- Želimo da znamo zašto nam je sve oduzeo, zašto ih nije vratio nama? Živimo kao biljke posle njihove smrti, kupili smo i sebi grobna mesta pored njih dve i jedva čekamo da umremo - pričaju unesrećeni roditelji.
Čeka suđenje... Arpad Sabo
Čeka suđenje... Arpad Sabo

Poslednja faza

Duško Đurđić kaže da svakodnevno proverava da li je podignuta optužnica protiv Arpada Saba.- Pre sedam dana sam od tužioca dobio rešenje o završetku istrage. Ne znam šta to znači. Gubimo živce, sve je jasno i čisto i ne znamo šta se više čeka - rekao nam je Đurđić.Poslednjeg dana januara Više javno tužilaštvo navelo je da je postupak protiv Arpada Saba u završnoj fazi istrage.- Istraga je obimna i u njoj je trebalo sprovesti veštačenja, saslušati svedoke i pribaviti dokumentaciju. Zakonski rok za završetak istrage je šest meseci - rekla nam je Aleksandra Lučić Pfajfer, zamenica višeg javnog tužioca.S. StojanovićE.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track