ŠID: Carinici otkrili 4 Tunižanina skrivena među auto presvlakama
Foto: Carina

Pokušali da se domognu Nemačke

ŠID: Carinici otkrili 4 Tunižanina skrivena među auto presvlakama

Crna Hronika -
BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Šid sprečili su četvoricu ilegalaca poreklom iz Tunisa da u makedonskom šeleperu preko Hrvatske se domognu EU.

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Šid sprečili su četvoricu ilegalaca poreklom iz Tunisa da u makedonskom šeleperu preko Hrvatske se domognu Nemačke.

Ilegalci su otkriveni prilikom detaljne kontrole kamiona makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije u Nemačku prevozio presvlake za sedišta automobila, u tovarnom prostoru otkrivena su četiri mladića bez ikakvih ličnih dokumenata.

- Cerada na kamionskoj prikolici bila je isečena sa gornje strane, što je navelo carinike na sumnju da se u njoj ne nalazi samo prijavljena roba. Zbog toga su u saradnji sa policijom izvršili detaljan pregled i na tovaru robe zatekli i četiri mlada državljanina Tunisa, saopštila je Carina.

Vozač kamiona je izjavio da je tokom noći pravio pauzu na benzinskoj pumpi u blizini graničnog prelaza, kada je verovatno i došlo do upada u tovarni deo kamiona.

Da podsetimo da su carinici 29. januara 2016. godine na istom graničnom prelazu sprečili pokušaj deset državljana Sirije da ilegalno pređu granicu pronašavši ih u tovarnom delu kamiona koji je prevozio kartonske ploče.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja