SILOVANA DEVOJČICA PLAKALA PRED MAJKOM: Bolje da sam mrtva nego što sam te osramotila!
Foto: Profimedia

Potresno

SILOVANA DEVOJČICA PLAKALA PRED MAJKOM: Bolje da sam mrtva nego što sam te osramotila!

Crna Hronika -
To mi je rekla kad sam je izubijanu, bosu i bez donjeg veša pronašla u bolnici. Upropastili su mi dete, goniću ih do sudnjeg dana, kaže majka zlostavljane devojčice Žaklina K.

UB - Sama sam je podigla, mučila se u nadnici da bi ona sve imala. Umesto da mi se dete raduje životu, već danima ništa ne jede i jedva govori. Za to će oni morati da odgovaraju, kaže za Kurir Žaklina K., majka sedamnaestogodišnje S. K. iz Uba, koju su silovali i razdevičili N. B. (17) i I. M. (17) iz Valjeva.Očajna žena kaže da se njena ćerka mnogo radovala proslavi 18. rođendana kod drugarice.Policajac na vratima"Da je sreće pa da nikad tamo nije otišla. Tog dana je za slavlje kupila lepu košulju i umesto da mi se vrati kući s osmehom na licu, pronašla sam je u bolnici. Kad su je tamo doveli, bila je izubijana, bez donjeg veša, bosa, prašnjava, a kosa joj je bila puna trave. Dočekala me je sa rečima: „Bolje da sam mrtva nego što sam te ovako osramotila.“ Ne mogu da joj objasnim da ona nije ništa kriva", priča kroz suze majka silovane devojčice.Žaklina ističe da je predosetila da će se te noći nešto loše desiti, jer joj se ćerka u nekoliko navrata nije javila na telefon."Prvi put sam je zvala oko ponoći. Nije se javila, iako se dosad nikad nije dogodilo da mi ne odgovori na poziv ili poruku. Zvala sam je još nekoliko puta, ali sam se tešila da od buke ne čuje telefon. Oko jedan posle ponoći začulo se zvono na vratima. Umesto ćerke, na vratima je bio policajac koji me je pozvao da krenem s njim", priča majka S. K.Njena ćerka već je bila u bolnici, a lekari su na pregledu konstatovali da je tokom zlostavljanja izgubila nevinost."Rekla mi je da se jedino seća da je te večeri popila četiri vinjaka, iako nikad nije probala alkohol pre toga. Posle toga joj je bilo muka. N. B., koga je te noći upoznala, ponudio se da je izvede napolje na vazduh. Pošto je povraćala, odveo ju je na parking preko puta, a tu su je silovali. Sumnjam da joj je nešto ubačeno u piće jer se dva dana nakon silovanja skoro uopšte nije budila u valjevskoj bolnici", kaže zabrinuta majka.Devojčica, koja je vrlo dobar đak tehničke škole, do sada nije pravila nikakve probleme. Inače, S. K. pet godina trenira kik-boks.

Bez duše... Osumnjičeni maloletnici
Bez duše... Osumnjičeni maloletnici

Psiholozi uz devojčicu"Svi je znaju kao dobro i veselo dete. Sad je sva utučena, angažovala sam psihologe i daj Bože da moje dete ponovo stane na noge. Sve vreme mi ponavlja da joj posle svega život ništa ne vredi. Upropastili su je, teraću ih na sudu, ako treba, do sudnjeg dana. Nemam para za advokata, bez posla sam, zarađujem nadničarenjem, ali obraz imam i isteraću ovo do kraja. Čula sam da su njihovi roditelji imućni, a ja sam samo nadničarka, ali poštena, neću se zaustaviti dok oni koji su povredili moje dete ne budu kažnjeni", poručila je majka S. K.

ZakonPRETI IM 10 GODINAZa krivično delo obljuba nad nemoćnim licem koje počini više osoba odjednom zakon predviđa kaznu od pet do 15 godina zatvora."Kako su mladići iz Valjeva maloletni, oni zbog tog dela mogu biti osuđeni na do 10 godina zatvora, što predstavlja maksimalnu kaznu za maloletne počinioce krivičnih dela", objasnio je za Kurir advokat Nebojša Milosavljević.

Bruka tužilaštvaSILEDŽIJE NA SLOBODIOsumnjičeni silovatelji, učenici četvrtog razreda valjevske Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“, nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode, što je mnoge šokiralo. Međutim, za tužilaštvo u Valjevu u ovome nema ničeg spornog."Nije bilo zakonskih uslova za određivanje pritvora. U praksi se pritvor maloletnicima određuje u retkim slučajevima", ponovili su nam u tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja