SILOVAO ZA NOVU GODINU: Saslušana devojčica (15), a osumnjičeni se branio ćutanjem
Foto: Tanja Stamenković

Više javno tužilaštvo u Vranju

SILOVAO ZA NOVU GODINU: Saslušana devojčica (15), a osumnjičeni se branio ćutanjem

Crna Hronika -

VRANJE - U Višem javnom tužilaštvu u Vranju završeno je saslušanje oštećene maloletne D.M. (15) i svedoka u predmetu istrage protiv M.C. (21) iz sela Ružić kod Vladičinog Hana zbog krivičnog dela silovanja.

Kako se saznaje, događaj za koji se sumnjiči M. C. desio se 1. januara oko 19 časova u Ružiću, a maloletna D.M. je slučaj policiji prijavila sutradan. M. C. je osumnjičen da je 1. januara silovao D.M. u selu Ružić kod Vladičinog Hana, a na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju branio se ćutanjem.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, jer se osnovano sumnja da je učinio krivično delo silovanje, nad maloletnom D.M. iz istog sela.

Prema rečima Leposave Jovčić, portparola VJT, saslušani su oštećena i svedoci, ali u interesu istrage i zaštite ličnosti ne može da saopšti više detalja.

- U navedenom predmetu je u toku preduzimanje dokaznih radnji, tačnije saslušanje svedoka, ali u cilju zaštite interesa maloletne oštećene i istrage ne možemo vam pružiti ostale podatke - kaže Jovčićeva.

Prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva na saslušanju se osumnjičeni M. C. branio ćutanjem. Od strane zamenika VJT u Vranju doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv njega i predložen je pritvor u trajanju do 30 dana suduiji za prethodni postupak.

(T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track