ŠIPKOM MU SMRSKAO LOBANJU: Rasvetljeno ubistvo Isusa (61) iz Kanjiže
Foto: Saša Urošev

Ubica otkriven posle 9 meseci

ŠIPKOM MU SMRSKAO LOBANJU: Rasvetljeno ubistvo Isusa (61) iz Kanjiže

Crna Hronika -
Zbog ubistva Janoša Veleza (61) zvanog Isus iz Kanjiže, koje se dogodilo 16. maja prošle godine, uhapšen njegov sugrađanin Laslo Š. (38)

KANJIŽA - Laslo Š.(38) iz Kanjiže, uhapšen je u petak, zbog sumnje da je 16. maja prošle godine ubio sugrađanina Janoša Veleza (61) u ulazu njegove kuće u centru Kanjiže.

Penzionisani radnik fabrike crepa „Potisje Tondah“ usmrćen je tako što mu je ubica glavusmrskao metalnom šipkom. Policija je Lasla uhapsila u njegovoj kući, a po odobrenju tužioca, određeno mu jezadržavanje do 48 sati.

Prema saznanjima Kurira, Laslo Š. zasad nije priznao da je okrvario ruke, a postoje svedoci koji ga dovode u vezu sa ubistvom Janoša Veleza. Odranije je policiji poznat zbog krađa:­

- U kući osumnjičenog pronađeni su određeni materijalni dokazi ­ krvava odeća. DNK analizom utvrdiće se da li je krv pripada ubijenog čoveku­ saznanja su do kojih smo došli, kaže sagovornik Kurira.

Nakon što je maja prošle godine otkriven zločin, policija je u kući dobro situiranog penzionera, koji je živeo sam, pronašla veću količina dinara i evra, ali premetačine nije bilo:­

- Kada je Janoš otvorio kapiju, ubica ga je napao. Zverski ga je udarao dok mu nije smrskao lobanju, a onda pobegao. Telo unakažene glave koje je, u lokvi krvi ležalo u “suvom ulazu”, pronašao je njegov sin, koji s majkom živi u drugom delu grada ­detalji su krvavog pira.

Nakon ubistva Janoša Veleza, komšije u ulici Nikole Tesle, živele su u strahu. S prvim mrakom zaključavali su kapije, strepeći da se i njima nešto ne dogodi:­

- Pao mi je kamen sa srca kad sam čula da je pronađen čovek koji se sumnjiči da je ubio Janoša. Ne poznajem ga, pa ne mogu ništa da vam kažem. Ubuduće ćemo svi mirnije spavati. Poput pokojnog komšije Janoša, i ja živim sama. Nije mi bilo svejedno proteklih meseci. Strašno sam se bojala. Najbitnije je da je policija rešila ovaj slučaj­ rekla je za Kurir komšinica Ana Kermeci.

S.U.

Jezuš nije krio da ima pare

Janoš Velez, koga Kanjižani znaju i po nadimku Jezuš (Isus), nakon razvoda sa suprugom, živeo je sam. Neobičan nadimak, još u mladosti, dobio je zbog duge kose.

Janoš je slovio za dobrog i uljudnog čoveka. Teže je koristio jednu ruku i nogu zbog moždanog udara koji je doživeo pre nekoliko godina, nakog čega je i penzionisan. U društvu nikad nije krio da ima para. Da li ga je to, kako se sumnja, koštalo života-pokazaće dalja istraga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track