SKANDAL TRESE CRKVU: Svešteniku SPC sude za pedofiliju
Foto: Beta AP

Gospode Bože

SKANDAL TRESE CRKVU: Svešteniku SPC sude za pedofiliju

Crna Hronika -

Otac Danijel (42) iz Crkve Svetog Jovana Krstitelja u američkom gradu Judžinu u državi Oregon sumnjiči se da je koristio usluge maloletnih prostitutki i da je posedovao kokain

JUDŽIN - Nezapamćeni skandal i seks-afera potresli su univerzitetski grad u američkoj saveznoj državi Oregon nakon što je sveštenik Srpske pravoslavne crkve uhapšen, a potom i optužen zbog seksa s maloletnim prostitutkama i posedovanja kokaina.Američki mediji su preneli da je za ova teška krivična dela optužen pravoslavni sveštenik Danijel Džejms Mekej (42), Amerikanac srpskog porekla, koji je službovao u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Judžinu.Glumili žrtve- Istraga protiv njega započela je nakon hapšenja jedne maloletne prostitutke, koja je na saslušanju u policiji tvrdila da joj je glavni klijent bio upravo otac Danijel. Policija je morala da proveri te optužbe, a jedini način koji se učinio kao najverodostojniji bio je da inspektori stupe u kontakt sa sveštenikom lažno se predstavljajući kao deca. Kada je sveštenik navodno progutao mamac i zakazao susret u gradu, iz zasede su se pojavili inspektori, koji su svešteno lice odmah uhapsili - navodi izvor iz istrage.

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i određena količina narkotika, za koji se ispostavilo da je kokain, zbog čega je svešteniku određen i pritvor.Unapred osuđenBranilac sveštenika, advokat Teri Vud kazao je da je njegov klijent nevin i pozvao javnost da ne osudi sveštenika unapred. Krivicu je pred sudom i porotom negirao i sveštenik, tvrdeći da je sve nesporazum.

Reagovanje SPCDANIJEL SUSPENDOVANAmerički mediji su nakon hapšenja oca Danijela tražili komentar i od zvaničnika iz Crkve Svetog Jovana Krstitelja. Iako su najpre naišli na zid ćutanja, crkva je naposletku ipak odlučila da se obrati javnosti informacijom da je bludni sveštenik suspendovan dok se pravosnažno ne okonča sudski postupak.

Ivan Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track