ČEDIN ČLAN PRODAVAO DROGU ZA SILOVANJE: Političari na spisku kupaca!

ŠOKANTNO! Diler opasnog narkotika bavi se politikom

ČEDIN ČLAN PRODAVAO DROGU ZA SILOVANJE: Političari na spisku kupaca!

Crna Hronika -

Opasni narkotik, koji se koristi za orgijanje sa maloletnim osobama, biznismenima i političarima prodavao je član Liberalno demokratske partije, osnovano sumnja policija!

Uroš Kosanović (33), član LDP Čede Jovanovića, jedan je od četvorice dilera uhapšenih zbog sumnje da su prodavali sintetičku drogu tečni ekstazi, poznatiju kao droga za silovanje, saznaje Kurir!

Vrednost veštačke droge, tečnog ekstazija (GHB), koju je policija nedavno zaplenila na tržištu je oko 600.000 dinara.Mešali ga s antifrizomKako saznajemo, kontrolom ovog narkotika otkriveno je prisustvo antifriza koji može biti smrtonosan ukoliko se popije u većim količinama. Policija je u ponedeljak u centru Beograda, pored Uroša Kosanovića, uhapsila i Slavka Varničića (34), Željka Radujkovića (27) i Dragana Naskovića (44). Pretresom njihovih stanova pronađeno je 4,5 litara gama-hidroksibutirata (GHB), u svetu poznate kao „dži“, tečni ekstazi ili droga za silovanje.

Kako nezvanično saznajemo, policija je organizovala dve odvojene akcije nakon prijave koju je dobila od jedne ženske osobe.- Prijavljene osobe su praćene i kada su se stvorili uslovi, one su uhapšene. Pretresom stanova u kojima su boravili pronađeno je 4,5 litara GHB. U stanu kod Glavne železničke stanice, koji su iznajmljivali Kosanović, Vraničić i Radujković, pronađena su dva litra GHB, manja količina amfetamina i vaga za precizno merenje. Kod Naskovića su pronađene flašice ukupne zapremine 180 mililitara, kao i kanta sa 2,33 litra pomenute droge. U njegovom telefonu pronađen je cenovnik preparata za potenciju i drogu, ali i zanimljiva i poznata imena. Kutija ove droge košta od devet do 25 evra - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Na spisku i političariOn dodaje da je pregledom imenika ustanovljeno da se u njemu nalaze brojevi telefona nekih poznatih estradnih ličnosti, ali i političara.- Pretpostavlja se da je reč o mušterijama, odnosno klijentima koji su od Naskovića nabavljali drogu. Među njima su poznate estradne ličnosti, ali i političari, koji su narkotike kupovali da bi orgijali s klincima. Ispituje se da li je Kosanović preko poznanstava iz politike bio veza s političarima koji su kupovali drogu - objašnjava naš sagovornik.Kao što smo već pisali, GHB je droga bez boje, ukusa i mirisa. Upotrebom samo dva do tri mililitra, nakon desetak minuta kod žrtve izaziva omamljenost, ponekad mučninu, a zatim i gubitak pamćenja.- Može da deluje i do 11 sati, ali se pamćenje vraća nakon tri do šest sati. Zbog ovakvog dejstva ovu sintetičku drogu koriste silovatelji - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Član strankeLDP: NADAMO SE DA NIJE KRIVU LDP kažu da je Uroš Kosanović 2008. bio aktivan član omladine ove stranke.- Učlanio se kao mlad i obrazovan. Ubrzo je otišao u u inostranstvo i više se nije pojavljivao kod nas. Nadamo se da nije kriv za ono za šta je osumnjičen - rekli su za Kurir u LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track