SKANDALOZNO: Ubica brata Luke Bojovića tajno pušten iz zatvora!

Smislio način da ne boravi iza reštaka

SKANDALOZNO: Ubica brata Luke Bojovića tajno pušten iz zatvora!

Crna Hronika -
Slobodan Šaranović se na lični zahtev leči u bolnici na Cetinju jer navodno ima karcinom. Tamo je proveo više vremena nego u ćeliji

Slobodan Šaranović (75), optužen da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, tajno je pušten iz zatvorske ćelije u Spužu kraj Podgorice i nalazi se na Cetinju u bolnici "Danilo I", na odeljenju opšte hirurgije.

Šaranović je, navodno, pre 3 dana na lični zahtev izveden iz spuškog zatvora i ponovo smešten u bolnicu.

"Njegovu sobu čuva policija, a za sada nema informacija da li su mu dozvoljene posete", otkriva izvor koji dodaje da je Šaranović od februara do danas u više navrata boravio na lečenju u cetinjskoj bolnici, gde mu je, navodno, dijsgnostikovan karcinom.

Nikola Bojović
Nikola Bojović

"Šaranović je više vremena proveo na bolničkom lečenju nego iza rešetaka. Očigledno da na taj način izbegava boravak u zatvoru jer, po svemu sudeći, nije ozbiljno bolestan. Naime, vrlo je sumnjivo to što se od navodnog karcinoma leči na opštoj hirurgiji na Cetinju gde se uglavnom rade samo manje itervencije, umesto u Kliničkom centru u Podgorici, koji ima stručnjake i uslove za lečenje ovako teškog oboljenja. Osim toga, KC u Podgorici je mnogo bliži zatvoru. Indikativno je to što je odlazak u bolnicu odobren na lični zahtev, a ne po preporuci zatvorskog lekara", objašnjava izvor "Informera".

Srpsko pravosuđe tereti Šaranovića da je naručio ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića, a Ratko Koljenšić je, zajedno sa Beograđaninim Milošem Delibišićem, osumnjičen da je organizovao to ubistvo.

Luka Bojović, Foto: Reuters
Luka Bojović, Foto: Reuters

Navodni motiv za ubistvo je bila osveta Luki Bojoviću - bratu ubijenog Nikole, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "Zemunskog klana" posle likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u Hotelu "Slavija" u Beogradu, ubijenog u naselju Dedinje oktobra 2009. godine. Slobodan Šaranović je osumnjičen da je naručio likvidaciju Bojovića, kako bi osvetio brata. Šasa Cvetanović, osumnjničen za egzekuciju Nikole Bojovića, izručen je Srbiji januara ove godine.

Advokat: Šaranović ima "skoro kancer"

Zoran Piperović, advokat Slobodana Šaranovića, kaže da je njegov klijent u veoma teškom stanju i da u zatvoru ne bi izdržao ni pola godine.

"On je u bolnici jer ima dva skoro kancerogena stanja na jednjaku i debelom crevu, a uz sve to i teška srčana oboljenja. Mora stalno da bude pod prismotrom lekara", kažao je Piperović, ali nije objasnio šta znači termen "skoro kancerogena stanja"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track