Otkrivene nove mućke Miroslava Bogićevića: Dodelio kredit za još 3 firme
Foto: Foent

Proširena istraga

Otkrivene nove mućke Miroslava Bogićevića: Dodelio kredit za još 3 firme

Crna Hronika -
Biznismen iz Šapca sumnjiči se za dobijanje još tri nezakonita kredita

BEOGRAD - Istraga protiv vlasnika „Farmakoma“ Miroslava Bogićevića i još šestoro osumnjičenih da su malverzacijama oštetili Privrednu banku Beograd proširena je zbog nezakonite dodele kredita za još tri firme, saznaje Kurir.

- Dobio sam naredbu o proširenju istrage. Saslušanje osumnjičenih, kao i svedoka, još uvek nije zakazano - potvrdio je za Kurir jedan od branilaca u postupku, advokat Dragan Palibrk.Biznismen je, podsetimo, uhapšen 24. novembra zbog sumnje da je od juna 2012. do kraja marta 2013. pribavio protivpravnu korist koncernu „Farmakom MB“ od 1,75 milijardi dinara, tako što je podigao 10 nenaplativih kredita od banke.

Proširenom istragom osumnjičenima je na teret stavljeno da su po istom principu, tako što se „Farmakom“ pojavljivao kao jemac, uzimali kredite.

- Otkrivene su tri nove firme, „Bašemi“, „Lim-ing limings“ i „Sigma“, koje su uzimale kredite od banke iako se znalo da oni neće biti vraćeni. Reč je o firmama koje su, kako se sumnja, bile osnovane za tu namenu - otkriva sagovornik Kurira.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja