SMRT PAJE SELENE Sestra: Moj brat se nije sam zapalio
Foto: Porodična Arhiva

Kako je umro

SMRT PAJE SELENE Sestra: Moj brat se nije sam zapalio

Crna Hronika -

Olgica Selena, sestra nastradalog Paje Selena (60), čije su ugljenisano telo pronašla deca u Inđiji, tvrdi da njen brat nije počinio samoubistvo

Nikad neću prihvatiti da se moj brat sam zapalio. To je jasno svima koji su ga poznavali. Ne prihvatam obaveštenje javnog tužioca, koje nam je poštom poslato posle skoro tri meseca, da nema elemenata krivičnog dela.Boriću se dok sam živa da dokažem da Paja nije mogao na takav način da se sam zapali - kaže Olgica Selena, sestra tragično nastradalog Paje Selena (60) iz Krčedina.Nezapamćen zločinNjegovo ugljenisano telo pronađeno je 3. decembra u zapuštenom delu kuće gde se nalazi kancelarija advokata Nikole Jacike u samom centru Inđije, u Ulici kralja Petra I, a pronašla su ga i slikala deca iz osnovne škole.- Jedino mogu doći do zaključka, na koji imam pravo, da je sve namešteno, plaćeno i kontradiktorno. Dobili smo odgovor da se neće preduzimati krivično gonjenje, a toliko je žalosno šta tu piše da smo svi zatečeni - kaže Olgica.U izveštaju obdukcije piše, kako dalje priča sestra, da Paji jezik stoji među sekutićima, a on nije imao sekutiće. Od javnog tužioca su tražili da se uzme zubni karton iz Doma zdravlja Krčedin, što nije učinjeno.- U dokumentu se navodi da je smrt u direktnoj i posledičnoj vezi s boravkom imenovanog u prostoru pod dejstvom dima i suve toplote. Ne piše u kakvom prostoru. Otvorenom ili zatvorenom? A napred je navedeno da je visok stepen plamena zahvatio celu površinu tela. Sve je tako napisano kao „možda-verovatno“. Šta to treba da znači kad se radi o zločinu koji se ne pamti? Kad se tako nešto desi, tačno i jasno mora i da se napiše. Zašto nije tačno navedeno čime je zapaljen? Da li je moguće da ne mogu da utvrde tačan datum smrti? Zašto nije izvađen listing mobilnih telefona? - mnogo je pitanja na koje porodica Selena nije dobila odgovore.Kako dalje kaže sestra nastradalog Olgica, pored mesta zločina nađen je svetloplavi šorc koji je nagoreo i pomeren u stranu, ali nije uzet kao dokaz.DokaziMesto zločina nije bilo obezbeđeno. Nađen je fragment lične karte, koja je polomljena, odnosno deo plastične lične karte, vidi se njegov matični broj, ali im policija nikad ništa nije saopštila o tom čoveku. Podsetimo, Paja Selena je nestao 18. novembra, da bi njegovo ugljenisano telo bilo pronađeno decembra 2015. u takvom stanju da je bilo potrebno da se uporedi DNK njegovom sina kako bi se utvrdio identitet leša.

Pisali premijeruOBRAĆAJU SE SVIMA ZA POMOĆPorodica Selena uporno pokušava da dođe do istine, pa je uputila pismo s povratnicom kabinetu premijera.- Tražila sam da nam pomogne da dokažemo istinu jer je sve korumpirano, počev od policije, tužilaštva i inspektora, koji se ne sećaju o čemu su s nama razgovarali kad je posle dve nedelje pronađeno telo mog brata. Mi želimo samo pravdu i istinu, to je jedina pomoć koju tražimo. Žalila sam se i republičkom javnom tužiocu na rad sremskomitrovačkog tužilaštva.Dobili smo odgovor iz kabineta premijera da će se predmet proslediti Ministarstvu pravde - kaže Olgica Selena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track