SMRT ŠEST SRPSKIH RADNIKA U SIBIRU: Moj Lazar je gledao kako naš sin gori!

Preživeo najveću tragediju

SMRT ŠEST SRPSKIH RADNIKA U SIBIRU: Moj Lazar je gledao kako naš sin gori!

Crna Hronika -
Probao da ih spase: Lazar Arsić pokušao da iz barake u plamenu izvuče sina Branislava i brata Miroslava, ali to nije bilo moguće

BEOGRAD - Moj Lazar je u šoku. Pije lekove za smirenje i jedva progovara. Pokušao je da spase našeg sina Branislava, ali je bio bespomoćan. Baraka u kojoj su spavali Branislav i Lazarov brat Miroslav izgorela je pred njegovim očima.Ovako je strahotu koju je u Sibiru preživeo njen suprug Lazar Arsić opisala njegova supruga Slađana, s kojom je Kurir juče razgovarao. Nesrećni Arsić preksinoć je stigao u svoj dom u Zemun polju, tri dana nakon što je u stravičnoj nesreći u Sibiru izgubio sina Branislava (22) i rođenog brata Miroslava (29). U tragediji su, podsetimo, nastradala šestorica naših radnika zaposlenih u firmi „Velostroj“.Upale očiBolni izraz na licu Lazara Arsića i upale oči svedoče o užasu koji je doživeo.- Branislava je poslednji put video nekoliko sati pre tragedije, rekao mu je da će mu doneti veš za pranje. Kad je izbio požar, otrčao je do njegove sobe, pokušao je da uđe, ali to nije bilo moguće. Unutra je bio i Miroslav. Toliko je brzo i jako gorelo da nije bilo šanse da se priđe. Ima li šta gore od toga da gledaš kako gubiš najmilije, a nemoćan si da bilo šta uradiš - priča uplakana Slađana.Danima nije jeoPored Lazara sede rođake, jedna od njih pridržava mu otežalu glavu i izgovara reči utehe, ali on ne reaguje.- Doneo je neke lekove za smirenje, pije ih neprestano, danima nije jeo i ne želi. Rođaci dolaze da izjave saučešće, sumnjam da bilo koga od njih može da prepozna. Teško mu je, ni meni nije lakše. Dete nisam videla godinu dana i umesto da se spremamo da ga ženimo, čekamo da njegove kosti položimo u zemlju - jeca nesrećna majka.Lazar Arsić zasad je jedini naš radnik koji se vratio iz Sibira.

Ambasador Srbije u MoskviTELA STRADALIH JOŠ U RUSIJIAmbasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je juče za Kurir da rezultati istrage požara još nisu poznati.- Istraga je još u toku, na terenu su zamenik javnog tužioca i drugi visoki predstavnici ruske vlasti. Ona se vodi korektno i očekujemo da ćemo ubrzo saznati uzrok požara. Identifikacija tela još traje, a kad to bude završeno, ona će biti prevezena u Srbiju - rekao je Terzić i dodao da još ne zna kad će to tačno biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja