VOZAČ BMW SMRTI Dušan Jovanović: Kriv sam za smrt mojih prijatelja!

NESREĆA NA ADI HUJI

VOZAČ BMW SMRTI Dušan Jovanović: Kriv sam za smrt mojih prijatelja!

Crna Hronika -
Mladić koji je izazvao nesreću na Adi Huji izjavio saučešće porodicama Miloša Jankovića (20), Anastasije Stajić (17) i Nemanje Antića (18)

BEOGRAD - Dušan Jovanović (19), koji je optužen da je 22. novembra vozeći BMW pod dejstvom alkohola i brzinom od 111 kilometara na sat izazvao nesreću na Adi Huji, izjavio je juče u Višem sudu u Beogradu da se oseća odgovornim za pogibiju svojih prijatelja Miloša Jankovića (20), Anastasije Stajić (17) i Nemanje Antića (18).- Priznajem da sam vozio bez vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola, jer sam pre nesreće popio tri do pet rakija od maline, ali nisam vozio brzinom od 111 kilometara na sat - rekao je na početku suđenja Dušan Jovanović.Porodice u sudniciU publici, na manje od metar od njega, sedeli su roditelji pokojne Anastasije i Nemanje, dok niko od članova Miloševe porodice, koji je život izgubio u gepeku automobila, zbog lošeg psihičkog stanja nije došao.- Želim da izjavim najiskrenije saučešće zbog pogibije vaše dece, a mojih prijatelja. Siguran sam da ne mogu ni da zamislim koliko vam je teško. Znam da vam rane neće zarasti do kraja života - obratio se okrivljeni članovima porodica tragično nastradalih.Dušan Jovanović juče je ponovio tvrdnje koje je iznosio tokom istrage, navevši da put do restorana „Carska ohota“, u koji su krenuli, nije poznavao.- Te večeri bilo nam je lepo, ništa nije ukazivalo na tragediju. Iz kafića na Dorćolu krenuli smo do „Carske ohote“, a kako nas je bilo šestoro, Miloš je sam predložio da uđe u gepek. Sećam se da sam čak u jednom trenutku zaustavio automobil, izašao, otvorio gepek i pitao ga kako je. Miloš mi je rekao da je sve u redu - ispričao je Jovanović.Kada su skrenuli sa glavnog puta na sporedni, kako je rekao, bilo je mračno.Trzaj automobila- Nisam znao da se put završava na mestu gde sam sleteo u Dunav i da može da se skrene levo ili desno. Ništa se nije videlo, niti je bilo znaka. U jednom momentu, samo sam osetio trzaj automobila i uspeo sam da otvorim moja vrata - ispričao je Dušan Jovanović.Milica Jokić (18), koja je sedela na mestu suvozača i koja je preživela sletanje u ledeni Dunav, potvrdila je da je put bio mračan i krivudav, ali je navela da je Dušan vozio velikom brzinom. Sin Olje Bećković Luka Višnjić (18), koji je takođe bio saputnik u BMW smrti, juče se nije pojavio u sudu. On bi trebalo da bude saslušan 7. aprila.

Spasli se iz ledenog Dunava... Luka Višnjić i Milica Jokić
Spasli se iz ledenog Dunava... Luka Višnjić i Milica Jokić

Imovinski zahtevGONE GA ANASTASIJI RODITELJIKrivičnom gonjenju Dušana Jovanovića juče se pridružio samo zastupnik porodice poginule Anastasije Stajić, advokat Dragan Ðokić, dok se majka pokojnog Nemanje Antića, kao i zastupnik porodice Nemanje Antića nisu pridružili krivičnom gonjenju, ali su istakli imovinski zahtev. Milica Jokić kratko je rekla da se ne pridružuje gonjenju niti ističe imovinski zahtev.IncidentiJOVANOVIĆEVI PRIJATELJI PRETILIPrijatelji Dušana Jovanovića, koji su se juče u velikom broju okupili u Palati pravde, izazvali su incident u hodniku zgrade. Prema nezvaničnim informacijama, oni su se verbalno sukobili sa prijateljima pokojnih, ali su sudska straža i policija sprečili incident. Međutim, posle suđenja na isti način su napali i foto-reportere i uz pretnje im zabranili da fotografišu roditelje mladića koje je vozio automobil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track