SMRT U HAJATU Nada Bodrožić: Samo hoću istinu o smrti moje Ive!
Foto: Aleksandar Jovanović

Saslušana majka umrle devojke

SMRT U HAJATU Nada Bodrožić: Samo hoću istinu o smrti moje Ive!

Crna Hronika -
Nada Bodrožić pridružila se krivičnom gonjenju tehničara sa VMA koji se sumnjiči da je pokojnoj Ivani dao„propofol“, zbog kog je preminula

BEOGRAD - Nada Bodrožić (31), majka Ivane Bakić Bodrožić, koja je 11. decembra 2014. nađena mrtva u sobi 326 hotela „Hajat“ u Beogradu, pridružila se juče krivičnom gonjenju Ljubiše Pavlovića (52), medicinskog tehničara sa VMA, koji se sumnjiči da je njenoj ćerki dao „propofol“, zbog kog je preminula.Zastupnik Nade Bodrožić, advokat Milan Dabić, objasnio je da nju zanima samo da sazna istinu o Ivinoj smrti.Traljava istraga- Mi samo želimo da se utvrdi istina i sve okolnosti pod kojima je ona pronađena mrtva. Sigurni smo samo da nije reč o samoubistvu, jer onaj ko planira da se ubije ne dogovara se s porodicom da dva dana kasnije kiti jelku - rekao je advokat Milan Dabić za Kurir.On je ukazao da je policija napravila brojne propuste od prvog dana, ali da je propusta bilo i od strane Vojno-medicinsko akademije.- Odmah posle Ivanine smrti rečeno nam je da je uzrok smrti „propofol“. Ubrzo potom, sa VMA smo informisani da je smrt nastupila zbog predoziranosti kokainom. Dva dana kasnije, na Kliničkom centru u Novom Sadu, na insistiranje porodice urađena je reobdukcija. Po njihovim rezultatima, u krvi je pronađen „propofol“, ali se kokain ne pominje - kaže Dabić i napominje da je za porodicu neprihvatljiva „traljavo urađena istraga“ smrti nesrećne devojke. On nije isključio mogućnost da porodica zatraži veštačenje neke institucije u inostranstvu.Nada Bodrožić posle davanja iskaza, koje je trajalo skoro dva sata, nije želela da daje bilo kakve izjave. Međutim, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju je ispričala da nema nikakvih saznanja o tome šta se dogodilo u sobi hotela „Hajat“, u kojoj je njena jedinica pronađena mrtva.Statusi na Fejsbuku- Ona je ispričala da je posumnjala da nešto nije u redu i da neko pokušava da sakrije istragu o smrti njene ćerke kad je videla da je neko na Fejsbuku menjao statuse njene ćerke, iako je ona već bila mrtva. Ukazala je i na to da je prvi put kad je ušla u hotelsku sobu u kojoj je Iva provela poslednje trenutke primetila da policija uopšte nije odnela kutiju u kojoj su i dalje bile ampule „propofola“ - kaže izvor iz istrage.

Saslušana sestraPRIZNALA DA JE STAVILA BRAUNILUBranka Aleksić, medicinski tehničar sa VMA, saslušana je juče kao svedok u istrazi koja se vodi protiv njenog kolege Ljubiše Pavlovića. Prema nezvaničnim informacijama, ona je potvrdila da je Ljubiša kobne večeri došao na kliniku s devojkom koja se žalila da ima glavobolju.- Izjavila je da je Ljubiša zamolio da stavi devojci braunilu i da je rekao da će joj kasnije dati infuziju, što je ona i učinila - kaže sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track