SMRT VLADANA VELIČKOVIĆA: Ubica iz Majdana član Lukine grupe!
Foto: Reuters

Novi detalji ubistva

SMRT VLADANA VELIČKOVIĆA: Ubica iz Majdana član Lukine grupe!

Crna Hronika -
Osumnjičeni Stanko B. prvo sarađivao s grupom Miloša Delibašića i Slobodana Šaranovića, a kasnije prešao u suparnički tabor
1 / 2 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Stanko B., za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je 18. januara u hotelu „Majdan“ ubio Vladana Veličkovića (37), pripadnik je kriminalne grupe Luke Bojovića, saznaje Kurir.Stanko B. jedno je od jačih imena u beogradskom podzemlju, a hapšen je u akciji „Grom 1“, koju je policija sprovela u želji da se obračuna s narko-dilerima.

Optužen... Miloš Delibašić
Optužen... Miloš Delibašić

Debeo dosije- Stanko B. uhapšen je u decembru 2013. godine. Kod njega je nađeno oružje, zbog čega je i priveden. On ima više nego ozbiljan policijski dosije, u kojem stoji čak 25 krivičnih prijava za razna dela - kaže naš izvor iz istrage.Prema operativnim podacima, Stanko B. član je grupe Luke Bojovića, iako je ranije pripadao suparničkoj grupi.- On je najpre bio u grupi Miloša Delibašića, koja se sumnjiči da je likvidirala Nikolu Bojovića, Lukinog brata. Navodno je u Delibašićevu ekipu dospeo na preporuku Slobodana Šaranovića, Delibašićevog ujaka, koji je označen kao organizator Bojovićevog ubistva - objašnjava naš izvor.

Žrtva... Vladan Veličković
Žrtva... Vladan Veličković

Ubistvo Nikole BojovićaStanko B. je nakon likvidacije Nikole Bojovića 29. aprila 2013. u centru Beograda rešio da napusti klan Delibašića, a šokantno je to što je odlučio da pređe na stranu Bojovića.- Svi koji poznaju mafijaške krugove znaju da su klanovi Miloša Delibašića i Luke Bojovića u dugogodišnjoj zavadi i da neprestano ratuju. Sukob datira od 2009, nakon nestanka sina Šaranovićevog kuma Danila Radonjića i ubistva njegovog brata Branislava iste godine u Beogradu. Šaranović veruje da je za ova zlodela odgovoran Luka Bojović, zbog čega mu se sveti - podseća naš sagovornik.

IspravkaDVA VELIČKOVIĆAVladan Veličković, koji je ubijen u hotelu „Majdan“, nema nikakve veze s Vladimirom Veličkovićem iz Novog Sada. Kurir je u ponedeljak objavio da je Veličković, koji je likvidiran u nedelju 18. januara, Novosađanin koji je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog proizvodnje skanka. Međutim, u pitanju su dve različite osobe.

ČinjenicePOTERNICA- Raspisana poternica za Stankom B. i Nemanjom I. zbog sumnje da su u nedelju ubili Vladana Veličkovića- Njih dvojica i još jedan muškarac sastali su se u hotelu „Majdan“ s Veličkovićem- Nakon svađe u Veličkovića ispaljeni smrtonosni hici- Kamere nisu snimile ubistvo, samo momenat kad osumnjičeni izlaze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja