(FOTO i VIDEO) SNAJPERISTA PUCA NA NOVOSAĐANE:  Metak mi je prošao pored glave i pogodio TV!
Foto: Slađana Stojanović

Iz autoamtske puške puca po Petrovaradinu

(FOTO i VIDEO) SNAJPERISTA PUCA NA NOVOSAĐANE: Metak mi je prošao pored glave i pogodio TV!

Crna Hronika -
Meštani u strahu od manijaka koji je automatskom puškom izrešetao pet kuća i dva automobila. Maksić: Moja žena je gledala TV, metak joj je prošao pored glave
1 / 14 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Novosadska policija traga za nepoznatom osobom koja od četvrtka svako veče puca iz automatske puške po Petrovaradinu.

Pomahnitali napadač do sada je pogodio pet kuća i dva automobila, a samo pukim čudom niko nije stradao. Pucnji su se čuli oko 23 sata, oko dva noću, ali i u devet uveče.U najvećoj opasnosti našla se porodica Maksić, koja je na meti pomahnitalog pucača bila u utorak uveče. Kuća Maksića u ulici Bukovački put 3 pogođena je sa čak 11 hitaca, a meci su uleteli i u dnevnu sobu i pogodili televizor!

http://www.youtube.com/watch?v=di2jHXbEqIs

Terorista iz komšiluka- Vraćao sam se kući s rekreacije kad me nazvala žena i kratko rekla: „Pobiše nas, dolazi brzo““ - kaže za Kurir, ne krijući suze, Borislav Maksić.Dok nije stigao, po glavi mu se svašta motalo. Onda je ispred kuće zatekao, kako kaže, više od 100 policajaca! Uleteo je u kuću da vidi dete i ženu.

- Supruga se onesvestila, a ćerkica je klečala pored nje. Ženu mi je sam bog spasao. Sedela je u fotelji i gledala televiziju, dok je ćerkica bila u njenoj sobi. U jednom trenutku začula je pucnjavu, a jedan metak joj je prošao pokraj glave na 30 centimetara i pogodio televizor - uzdišući priča Maksić.On se šokirao kad je shvatio da je nepoznati „osvetnik“ na njegovu kuću ispalio 11 metaka. Šest je završilo u fasadi, a pet u prozoru i dnevnom boravku.

- To je neki ludak. Da li je svestan da je mogao da ubije nekoga! Briga me za štetu koju je napravio, al‘ ne daj bože da mi je ubio suprugu ili pogodio ćerkicu, ne znam šta bih radio - ogorčen je Novosađanin.

Maksić je ubeđen da je „terorista“ neko iz komšiluka, neko ko poznaje okolinu.

- Voleo bih da ga uhvate što pre, ne mora ni da mi ga pokažu, samo neka ga uhvate dok nekog nije ubio. Ali do sada ga niko nije video - navodi Maksić, inače poznati pekar u ovom kraju.Napada dobrostojećeU Ulici Tome Maretića kod obilaznice u Petrovaradinu na meti su bile dve kuće. Ovde su hici ispaljeni u ponedeljak uveče, a u blizini su pronađene četiri čaure. Pucano je i na kuću preko puta.

- Ako ima automatsko oružje, možda je bio na ratištu devedesetih. Pucano je u kuće uglednih i dobrostojećih ljudi koji se nikome nisu zamerili. Za njih je zajedničko da nisu siromašni i da su radni - rekla je jedna komšinica.

Dragan MitkovićPLAŠIM SE ZA DRUGEMeštanin Dragan Mitković kaže da ne može da veruje šta se dešava u njegovom komšiluku.- Hvala bogu da su svi živi i zdravi. Ja ne strahujem, ja sam svoj život proživeo, bio sam i u ratu. Ali plašim se za druge. Spremam sam da uskočim za svakog komšiju - kaže Mitković.

Šef policijePOJAČALI SMO PATROLEPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na identifikaciji osobe koja je ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u Petrovaradinu. Policija je u tom delu grada pojačala broj patrola na ulicama kako bi pronašla osumnjičenog i rasvetlila sve okolnosti u vezi sa ovim događajima, u kojima nije bilo povređenih - izjavio je Siniša Radaković, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track