SNAJPERISTA S PETROVARADINA S NANOGICOM DOŠAO U SUD: Suđenje odloženo zbog nedolaska svedoka
Foto: Slađana Stojanović

Naredno ročište zakazano za 18. januar

SNAJPERISTA S PETROVARADINA S NANOGICOM DOŠAO U SUD: Suđenje odloženo zbog nedolaska svedoka

Crna Hronika -

NOVI SAD - Suđenje snajperisti Milošu Mariću (31) iz Petrovaradina, optuženom za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, odloženo je u novosadskom Osnovnom sudu.

Marić je osumnjičen da je prošle godine ispaljivao hice u kuće i automobile sugrađana u naselju Bukovački do.

- Nastavak suđenja juče je odložen zbog nedolaska svedoka i oštećenih, a trebalo je da budu saslušani. Pojedini su nedolazak opravdali lekarskim uverenjem, nekima nisu uručeni pozivi, a Marićevom ocu, koji je takođe trebalo da da izjavu juče, navodno je na putu do suda pozlilo, te zbog toga nije mogao da dođe - saznaje Kurir.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Inače, Marić je na početku glavnog pretresa izjavio da ne želi da iznese svoju odbranu i da će se braniti ćutanjem. Samo je rekao da je razumeo optužnicu i da se ne oseća krivim.

- Mariću je 30. juna ove godine ukinut pritvor i dodeljen mu je elektronski nadzor, odnosno nanogica da bude kod kuće - dodaje naš izvor.

Podsetimo, inspektori i žandarmi su u martu prošle godine ušli u dve kuće s brojem 47 na Bukovačkom putu u Petrovaradinu i posle gotovo tročasovnog detaljnog pretresa, pronašli arsenal: automatsku pušku, pištolj „tetejac“, dve bombe, veliku količinu municije različitog kalibra, detonatorsku kapislu, sporogoreći štapin, fantomku i drugu vojnu opremu. Naredno ročište je zakazano za 18. januar.

(S. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja