SNAJPERISTA SA GROBLJA UBIO I SALETA MUTAVOG: Škaljari presudili zbog droge!
Foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

Novi detalji iz istrage

SNAJPERISTA SA GROBLJA UBIO I SALETA MUTAVOG: Škaljari presudili zbog droge!

Crna Hronika -

Saznajte ko je i zašto ubio člana Kekine grupe Milomira Jovanovića na groblju u Sopotu kao i vođu navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

BEOGRAD - Milomira Jovanovića (46) iz Beograda likvidirala je ista grupa kriminalaca iz Crne Gore koja je ubila i Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, jednog od vođa navijača Partizana, otkriva Kurir. Jovanovića je, sumnja se, ubila najozloglašenija mafijaška grupa „škaljari“ iz Kotora, koju predvodi Igor Dedović, i to zbog neraščišćenih računa oko droge.Naš dobro obavešteni izvor otkriva nove detalje o ubistvu Jovanovića, inače člana Kekine grupe, koji je stradao u subotu posle sahrane prijatelja na groblju u Sopotu.Pobegli „mercedesom“- Za Jovanovića, kažu kuma Dejana Stojanovića Keke, govorilo se da je bio toliko moćan da je kadrirao i po policiji i po službama... Da je čak imao čoveka u graničnoj policiji, da je bio alfa i omega iz senke srpskog fudbala, kao i Keka. Pričalo se da živi od nekretnina u Nemačkoj a zapravo se dovodi u vezu s distribucijom droge. Jovanovićevog rođenog brata, koji je nestao prošle godine, verovatno su kidnapovali kriminalci iz Crne Gore zbog nestanka 200 kilograma kokaina. Jovanović je pokušavao da sazna šta mu je s bratom - priča izvor Kurira.On dodaje da je policija po ceo dan na terenu.- Češlja se svaki deo naselja, pregledali su čak i groblje, ispitivali meštane. Nije pronađena nijedna čaura, što govori da su one pokupljene s lica mesta. Likvidaciju je, veruje se, izvršio profesionalac iz Republike Srpske, hicem u desnu stranu tela. Pucati po danu iz auta, a ne pogoditi samo metu, to može samo profesionalac. On je imao najmanje još jednog pomagača. Sumnja se da su pobegli belim „mercedesom“ - dodaje naš sagovornik.Izrešetan kod CZPodsetimo, vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi, ubijen je u oktobru 2016. u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića kod Centralnog zatvora. U obračunu crnogorskih kriminalnih klanova Stankovića je likvidirala „škaljarska grupa“. I Stankovića su, kako se pretpostavlja, likvidirali profesionalci, o čemu govori način na koji je odrađen atentat.

Prijatelji JovanovićaDRUGA VERZIJA - UBILA GA SLUŽBA

Jovanovićevi prijatelji ne isključuju mogućnost ni da je Jovanovića likvidirala neka služba.- Bio je dobar sa svim grupama u Crnoj Gori i na neki način ih je kontrolisao za Keku... E sad, jedna od verzija je da ga je jedna služba likvidirala jer je imao mnogo prijatelja u svim sferama pa bi mogao da bude vrlo nezgodan svedok. Dosta je znao - dodaje Jovanovićev prijatelj.

Krvavi sukobŠKALJARCI I KAVAČINakon nestanka 200 kg kokaina u Valensiji, kotorski klan se podelio na dve grupe - „škaljarsku“, koju predvode Igor Dedović i Jovica Vukotić, i „kavačku“, na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.Rat između ta dva klana odneo je nekoliko života.

Drama

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Marija Šerifović spasla život sinu Nade Topčagić!

Marija poslala helikopter!

U današnjem magazinu Stars pročitajte sve o neverovatnom gestu Marije Šerifović kada je poslala helikopter da spase sina Nade Topčagić koji je bio klinički mrtav.

Ekskluzivne vesti sa estrade saznajte iz Kurirovog magazina Stars.

U ČETVRTAK POKLON SVAKOM ČITAOCU: Džepni crkveni kalendar

Svetlana Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track