ŠOKANTNO Brano Mićunović: Ubiću Veljovića ako me prevarite za Darka Šarića!
Foto: Cile, Dado, Zorana Jevtić

Otkriveni strogo čuvani podaci BIA o tajnim susretima funkcionera

ŠOKANTNO Brano Mićunović: Ubiću Veljovića ako me prevarite za Darka Šarića!

Crna Hronika -
Kontroverzni biznismen iz Crne Gore preko bivšeg šefa UKP Rodoljuba Milovića pretio direktoru srpske policije. Najmoćniji Crnogorac planirao likvidaciju ako se ne ispoštuje dogovor o predaji narko-bosa. U beleškama otkriveni i detalji sastanka čelnika policije, BIA i tužilaštva sa Šarićevim čovekom

BEOGRAD - Direktoru policije Miloradu Veljoviću zapretio je smrću kontroverzni crnogorski biznismen Brano Mićunović!

On je, kako piše u dokumentima BIA, s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a u koje je Kurir imao uvid, preko Rodoljuba Milovića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije, poručio da će ga ubiti zbog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, o čijoj su predaji pregovarali!

Pregovarao o predaji  Šarića... Brano Mićunović
Pregovarao o predaji Šarića... Brano Mićunović

U službenim beleškama navodi se i Milovićeva izjava data, kako saznajemo, na jednoj od sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti 2013, a u vezi sa tajnim sastankom čelnika policije, BIA i Tužilaštva sa pokojnim Draganom Dudićem Fricom, najbližim saradnikom Darka Šarića, na Jelovoj gori, 18. aprila 2010. godine, kad je navodno trebalo da se pregovara o njegovoj predaji i saradnji s nadležnim organima. Dudić je, inače, ubijen 30. maja te godine u kotorskom restoranu „Moka“ pod nerazjašnjenim okolnostima.U službenoj belešci od 12. jula 2013. prepričan je i Milovićev iskaz o tajnom sastanku na Jelovoj gori, kao i njegov susret s Mićunovićem.

BIA OBELODANILA TAJNA DOKUMENTA POGLEDAJTE OVDE

BIA obelodanila tajna dokumenta
BIA obelodanila tajna dokumenta

Predaja Šarića- Milović je istakao da je svojevremeno realizovao sastanak s Branom Mićunovićem, s kojim je razgovarao o uslovima eventualne predaje Darka Šarića srpskim pravosudnim organima. Kako je Milović naveo, Mićunović je tražio da pravosudni organi Srbije i specijalno tužilaštvo izađu s konkretnim predlogom o visini zatvorske kazne na koju bi Šarić bio osuđen ukoliko bi došlo do njegove dobrovoljne predaje. Milović je naglasio da je Mićunović od njega zahtevao čvrste garancije da će eventualni dogovor biti ispoštovan i zapretio da će izvršiti atentat na direktora policije Milorada Veljovića ukoliko se isti ne bi ispoštovao - navodi se u službenoj belešci i dodaje:

Na meti mafije...Milorad Vejović
Na meti mafije...Milorad Vejović

- Milović je ukazao da se nakon toga sastao i sa specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem, od koga je tražio uslove i čvrste garancije u vezi sa visinom zatvorske kazne i drugim beneficijama ukoliko bi došlo do dobrovoljne predaje Darka Šarića. Međutim, Milović je konstatovao da Radisavljević nije bio naročito zainteresovan za realizaciju pomenutog dogovora o predaji. Nakon toga Milović je istakao da više nije uspostavljao kontakte s Mićunovićem, s obzirom na to da sa svoje strane nije imao šta da mu ponudi.Na informacije iz službenih beležaka Milović je za Kurir samo kratko poručio:- Neka sud i nadležni organi rade svoj posao i neka se konačno utvrdi istina o celom slučaju.Bez odgovoraDirektor policije Milorad Veljović i specijalni tužilac Miljko Radisavljević nisu želeli ništa da komentarišu.Podsetimo, pljevaljski narko-bos Darko Šarić je u više navrata pred specijalnim sudom optužio Milovića da je godinama u medijima spinovao priče protiv njega i optužio ga da je „general Papaja“, tvrdivši da je sarađivao sa „zemunskim klanom“. Milović je pre nekoliko meseci smenjen s mesta načelnika Uprave kriminalističke policije.

Šarićev advokat Radoslav Baćević traži SKINITE SA SLUČAJA MILJKA I ZAGORKUJučerašnje suđenje Darku Šariću u Specijalnom sudu prekinuto je jer je njegova odbrana zatražila izuzeće iz postupka Miljka Radisavljevića, zamenika specijalnog tužioca Saše Ivanića i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, zbog sumnje u njihovu nepristrasnost. Šarićev advokat Radoslav Baćović naglasio je da podnosi zahtev za izuzeće i zbog sastanka na Jelovoj gori, kojem je prisustvovao i Ivanić. Baćović je naveo da su o tom sastanku saslušani svi, osim Ivanića. Zamenik tužioca ocenio je da je cilj ovakvog zahteva odugovlačenje postupka.- Stranci koja je zahtev predložila sve okolnosti bile su poznate od oktobra i ovo vidim kao odugovlačenje - kazao je Ivanić.

Optužen za šverc kokaina... Darko Šarić
Optužen za šverc kokaina... Darko Šarić

Hronologija • slučaj Šarićoktobra 2009.godine srpska BIA i američka DEA zaplenile 2,8 tona kokaina u Južnoj Americi

septembra 2010.tužilaštvo podiže optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba

marta 2014.srpska BIA i crnogorska policija hapse Darka Šarića u Južnoj Americi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja