ŠOKANTNI OBRT: „Jadni dekica“ tukao suprugu!

Nasilje u Markovcu koje je šokiralo Srbiju

ŠOKANTNI OBRT: „Jadni dekica“ tukao suprugu!

Crna Hronika -

Dragoljub Ristić nogama šutirao ženu, sin pritekao da pomogne majci i dobio prijavu

MARKOVAC - Sve češći su primeri porodičnog nasilja, kao i nasilja nad decom i starima. Društvenim mrežama se svakodnevno šire takvi primeri, jedan od njih je Dragoljub Ristić (80), koga je napao sin Dragan (44). Napad se dogodio pre nedelju dana u dvorištu porodične kuće Ristić.U razgovoru s njegovom porodicom, s kojom smo juče stupili u kontakt ispostavilo se da „jadni dekica“ godinama maltretira svoju suprugu Ljiljanu i sina Dragana, koji je ratni vojni invalid.

- Dragoljub je prvo napao mene. Krećem se pomoću štapa. Tog dana sam pala, a Dragoljub je počeo da me šutira gde je stigao. Šutirao me je u leđa, stomak, noge... Dozivala sam pomoć i moj sin je to čuo. Kako bi me odbranio od ludog oca, letvom ga je udario u glavu - priča još uvek potresena Ljiljana i dodaje:

- Dragoljub je alkoholičar, koji ne želi da se leči. Poslednjih godina ode od kuće i luta po smetlištima. Vadi iz kontejnera hranu i alkohol. Probleme pravi svima u komšiluku jer ne može da se kontroliše. Ne bi mi bilo žao da luta da mi u kući nemamo sve što čovek može da poželi. On je bolestan, a ne želi da se leči - priča nesrećna žena.Ona dodaje da je nju Dragoljub i ranije tukao, ali da ona to nije prijavljivala policiji.- Znao je da me šutira i udara motkom. I ja i sin, koji je ranjen u glavu na ratištu želimo da se on izleči, ali on nikog ne sluša. Policija ga je vodila u zdravstvenu ustanovu, ali on pobegne. Volela bih da Dragoljub može da se leči i platila bih ako treba, ali on to ne želi - priča Ljiljana.Kako kaže, obraćali su se policiji, psihijatrima i centru za socijalni rad, ali niko im dosad nije pomogao. Policija je privela i saslušala sina Dragana i protiv njega će biti podneta prijava.Podsetimo, Dragoljub Ristić uleteo je prošle subote, krvave glave, u dvorište jednog mladića uz povike „Ubi me sin!“ Mladić je obavestio Hitnu pomoć i policiju, a fotografiju dedice objavio je na Fejsbuku.J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track