SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Sedmoro osumnjičenih

SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila 2013. i ubistvo Miloša Vidakovića, 2. jula iste godine u Budvi, saopšteno je danas iz tog suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u junu dopunjenu optužnicu Slobodana Šaranovića, Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slaviše Novakovića, Saše Cvetanovića, Ratka Koljenšića i Gorana Bojanića.Na rešenje o potvrđivanju optužnice krivičnog vanpretresnog veća Specijalnog suda okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kako se navodi u saopštenju, po oceni krivičnog veća, dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljena lica preduzela radnje iz činjenicnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

U saopštenju suda se ne preciziraju radnje za koje se terete optuženi već se samo navode krivična dela.Mediji su nedavno preneli da se ovo optužnicom, koja je prethodno u dva navrata vraćana na dopunu istrage, Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi.

Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.I crnogorsko tužilaštvo je prošle godine podiglo optužnicu protiv Šaranovića i Kolješnića za ubistvo Nikole Bojovića, pa je Crna Gora odbila da ih izruči Srbiji.

Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe.Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

Šaranoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Nikola Bojović (39) izrešetan je naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.Mediji su ranije pisali da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjiči se Saša Cvetanović zvani Pit bul (34). On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u crnoj Gori a posle par meseci je izručen Srbiji.

Delibašić je nedavno pravosnažno oslobođen optužbi za učešće u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine zbog nedostatka dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track