SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Određen pritvor za troje sudija pohapšenih u Šapcu i Loznici
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Osumnjičeni za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Određen pritvor za troje sudija pohapšenih u Šapcu i Loznici

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor do 30 dana dvojici predsednika sudova iz Šapca i Loznice Gojku Lazarevu i Draganu Cvetinovu, kao Draganu Radivojeviću koji su u sredu uhapšeni zbog sumnje da su primili mito i zloupotrebili službeni položaj.

Sudiji Osnovnog suda u Loznici Oliveri Lazarević izrečena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, saopšteno je iz suda.

Precizira se da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove delo.

Nakon njihovog hapšenja u sredu iz policije je saopšteno da se osumnjičeni terete da su izvestan vremenski period preko posrednika D. R. radili na pronalaženju rešenja da se bivšem carinskom službeniku D. D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka.

MUP je tada naveo da je za D.D. raspisana potraga jer nije dostupan pravosudnim organima.Osumnjičeni su uhapšeni nakon višemesečne koordinirane akcije MUP, BIA i tužilaštva za organizovani kriminal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track