SPEKTAKULARNA KRAĐA PINK PANTERA: Ovako su Srbi ukrali dijamante vredne 5,5 miliona evra!
Foto: Profimedia

Organizovali spektakularnu krađu

SPEKTAKULARNA KRAĐA PINK PANTERA: Ovako su Srbi ukrali dijamante vredne 5,5 miliona evra!

Crna Hronika -

Dvojica Srba i Rumun Đeorđe Ploskaru sumnjiče se za nestanak nakita iz zlatare u Parizu, Ploskaru uhapšen, naši državljani na slobodi

BUKUREŠT - Rumun Đeorđe Ploskaru (42) uhapšen je nedaleko od Bukurešta zbog sumnje da je krajem 2016. godine iz jedne zlatare u Parizu ukrao dijamante vredne 5,5 miliona evra. Policija traga za dvojicom Srba za koje se sumnja da su organizovali ovu filmsku krađu.Kako prenose rumunski i francuski mediji, Ploskaru je višemilionsku pljačku izvršio u dogovoru s pripadnicima bande Pink Panter.Podelili plen- Sumnja se da je Rumun ukrao dijamante u saradnji s dvojicom srpskih državljana, koji su mozak akcije. Navodno su Srbi izabrali zlataru i osmislili način pljačke, koju je uhapšeni Đeorđe Ploskaru sam izvršio. Zauzvrat, Rumun im je dao polovinu plena - ispričao je izvor iz istrage medijima.Pljačka je izvedena 30. decembra tako što je Ploskaru došao u jednu švajcarsku zlataru u Parizu predstavljajući se kao stručnjak za nakit.- Prodavac mu je pokazivao nakit i dijamante. On ih je pažljivo procenjivao. Naročito su mu za oko zapala dva dijamantska prstena, kao i dva nebrušena dijamanta. Kako nije mogao da se odluči, otišao je iz zlatare bez kupovine. Nekoliko sati kasnije prodavac je primetio da su prstenje i dijamanti zamenjeni za kopije - prenose mediji.Brani se ćutanjemNakon obavljenog posla Rumun je Srbima dao jedan prsten i jedan dijamant.- Rumun je nakon krađe s devojkom i rođakom automobilom napustio Francusku. Usput je jednom Izraelcu prodao dijamant, dok je prsten uspeo da prenese do Bukurešta - dodao je izvor. Rumun je uhvaćen zahvaljujući presretnutim telefonskim razgovorima.

Neće da otkrije saučesnikeNE ZNA SE GDE SU SRBIĐeorđe Ploskaru nije želeo da otkrije imena dvojice Srba.- Rumunsko tužilaštvo zasad ne zna šta je sa dvojicom Srba koji su učestvovali u krađi dijamanata. Nepoznato je da li su i oni napustili Francusku ili su još uvek u toj zemlji. Zasad se pouzdano zna da su oni učestvovali u pljački i da su dobili polovinu plena - pišu francuski i rumunski mediji.

M. Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track