SPEKTAKULARNA PLJAČKA U LIONU: Pink Panteri ukrali krunu od MILION evra?

DRAGULJI

SPEKTAKULARNA PLJAČKA U LIONU: Pink Panteri ukrali krunu od MILION evra?

Crna Hronika -

LION - Kruna Bogorodice iz 19. veka sa oko 1.800 dragulja ukradena je u noći između petka i subote iz Muzeja religijske umetnosti u Lionu, u centralnoj Francuskoj, saopštili su predstavnici muzeja.

Ukradeni nakit vredan je, prema prvim procenama, najmanje milion evra, a sumnja se da su pljačku organizovali čuveni „Pink Panteri“, među kojima je najviše Srba.

- Lopovi su upali u muzej tačno u 3.27 sati i uspeli da onesposobe sofisticirani bezbednosni sistem - preneli su francuski mediji.Dobro organizovani lopovi za kratko vreme suukrali centralni primerak iz kolekcije.

- Policija je brzo stigla na lice mesta i, prema njihovim prvim procenama, u spektakularnoj krađi učestvovalo je više ljudi, koji su bili dobro opremljeni za taj poduhvat - navode oni.

Iz francuskog muzeja su objasnili da je kruna sačinjena od tačno 1.791 komada dragog kamenja i bisera.

- Svaki dragulj na kruni prošle godine je pažljivo popisan, što bi moglo da olakša otkrivanje lopova, naveli su oni. Osim krune, koja prema njihovim procenama može da dostigne i vrednost do dva miliona evra, lopovi su odneli još prsten i pehar.J. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja