SRAMNA PRESUDA Očajni otac: Pijanac mi ubi sina i nije kriv za udes!
Foto: Biljana Roganović

Otac stradalog vozača

SRAMNA PRESUDA Očajni otac: Pijanac mi ubi sina i nije kriv za udes!

Crna Hronika -

Ž. S. je pod dejstvom alkohola i vozeći velikom brzinom usmrtio mog Milana, ali je oslobođen krivice, priča Milutin Kovačević

KURŠUMLIJA - Posle presude izgubili smo veru u pravdu i pravosuđe. Ispada da je moj sin sam sebe ubio, jer ga je kolima udario neko ko je bio pijan i prekoračio je brzinu a oslobođen je krivice. Ipak, zbog sina, njegove dece i supruge nećemo stati na ovome.Ovako za Kurir priča očajni Milutin Kovačević (62), kome je sin Milan (34) nastradao u saobraćajnoj nesreći u Kuršumliji 2013. godine. Prema odluci Višeg suda u Prokuplju, optuženi Ž. S. (33) nije kriv za izazivanje sudara jer na mestu udesa nije stajao znak za naseljeno mesto, iako se nesreća dogodila u gradu.

Žrtva... Milan Kovačević
Žrtva... Milan Kovačević

Sporni znak

Milutin dodaje da je šokiran presudom.- Dokazano je da je Ž. S. iz Kuršumlije, koji je „ševroletom“ naleteo na mog Milana, imao 1,5 promila alkohola u krvi i vozio je, po veštačenju, 76 kilometara na čas kad je došlo do sudara - priča Kovačević.U saobraćajnoj nesreći u Topličkoj ulici učestvovala su tri vozila.- Milan je „mazdom“ pretekao „fijat mareo“ i kad je to učinio, na njega je naleteo „ševrolet“ iz suprotnog pravca. U sudaru su tri automobila potpuno uništena. Milan je vozio oko 40 kilometara na sat - priča Milutin i dodaje:- Posle tri veštačenja, izjava svedoka da je na Milana naleteo vozač koji je išao iz suprotnog smera i činjenice da je imao alkohol u krvi, sudija ga je ipak oslobodio. Obrazloženje je da iz pravca iz kojeg je dolazio nije postojao znak da je reč o naseljenom mestu! A udario ga je u zoni škole, nedaleko od sportske hale i u jednom od najnaseljenijih delova Kuršumlije.U presudi se navodi da se Ž. S. pridržavao propisa.- Takva presuda je sramna! Sada ispada da se moj sin, koji se čak da bi izbegao „ševrolet“ popeo na trotoar, sam ubio. Gde je tu pravda - pita se očajni otac, koji i dan-danas očekuje da svog sina vidi na kapiji.Pobegao u DanskuMilan Kovačević je preminuo dan posle udesa, a Ž. S., koji je na privremenom radu u Danskoj, policija je tražila dva meseca, jer je napustio zemlju.

Nelogičnosti u presudiSUDIJA PRIZNAO „GUGL STRIT VJU“Miladin Kovačević tvrdi da je sudija uzeo u obzir snimak „Gugl strit vjua“ iz avgusta 2014, to jest godinu dana nakon nesreće, i na tom snimku nema famoznog znaka. Tokom prvih ročišta na sudu preduzeće „Putevi Srbije“ dostavilo je potvrdu da je u trenutku nesreće znak bio na mestu gde je trebalo da bude - kilometar ispred mesta nesreće.- Vidite, ovde se ništa ne poklapa, smatram da činjenice govore jedno, a sudska odluka sasvim drugo. Imamo najavu Višeg tužilaštva u Prokuplju da će uputiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu - dodaje Milutin.

Biljana Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track