Srbin prodavao oružje islamistima u Evropi?!
Foto: MUP

Dušan D. (31) uhapšen sa Iračaninom, Sirijcem i Bosancem

Srbin prodavao oružje islamistima u Evropi?!

Crna Hronika -

KELEBIJA - Dušan D. (31) iz Beograda uhapšen je na graničnom prelazu Kelebija jer je sa još trojicom saučesnika iz BiH, Iraka i Sirije pokušao da prenese veću količinu oružja i municije.

Sumnja se da je roba bila namenjena ekstremnim terorističkim grupama u Evropi.Policija je u automobilu u kojem su se nalazili Srbin, Dragan T. (31) iz BiH, Iračanin Hamedi Abdul A. H. (42) i Sirijac Kana Mohamed M. M. (44) našla pet pištolja, optički nišan, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka, dva metka za karabin, 12 metaka za pištolje različitog kalibra i dve automatske puške.

- U automobilu „sitroen C5“ srpskih registracija zatečena su četiri muškarca, koja su kod sebe imala falsifikovane bugarske pasoše. Detaljnim pregledom vozila, u fabričkim šupljinama automobila nađeno je i ilegalno oružje. Zanimljivo je i to što je Srbin Dušan D. prošle godine hapšen u Švedskoj baš zbog sumnje da je švercovao oružje s teritorije Balkana. Tamošnji istražni organi su ga čak označili i kao glavnu vezu za ilegalnu prodaju oružja ekstremističkim muslimanskim organizacijama širom Evrope - objašnjava naš izvor iz istrage.

- Imajući u vidu količinu oružja koja je juče zaplenjena, kao i kriminalnu prošlost Dušana D., sumnja se da su pištolji, automatske puške i municija bili namenjeni ozbiljnim kupcima, a ne treba isključiti ni mogućnost da su ti kupci pripadnici organizacije Muslimanska braća - kaže naš izvor iz istrage.M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track